Obavijesti

Sport

Komentari 74

Prijeti blamaža svih blamaža: Plave zvjezdice, dosta foliranja

Prijeti blamaža svih blamaža: Plave zvjezdice, dosta foliranja
1

JE..Š TAKAV ROĐENDAN Dan uoči rođendana Zdravka Mamića igrači su se osramotili, a trener Zoran je poručio: ‘Dečki, uozbiljite se!’ Slijedi popravni s Folom

VIDEO

Europski problemi za Dinamo obično dolaze kasnije, a ove sezone eto problema već u srpnju. Kao da u klubu i oko njega nije bilo dovoljno drame u posljednja dva tjedna, igrači su sramotnom partijom protiv Fole “opalili šamarčinu” navijačima i upravi.

Zdravku Mamiću jučer je bio 56. rođendan, onu pravu, očekivanu čestitiku od igrača nije dobio.

- Momčad je uzdrmana, i to najviše zbog Zdravkova izostanka. On je ipak šef, gazda. Jako se osjeti to što ga nije bilo u klubu - kaže nam Kruno Jurčić, koji je u tri mandata sjedio na klupi zagrebačke momčadi.

Jurčić je u najavi utakmice “plave” pozvao na oprez. Upozoravali su i drugi, ali kao da je Fola Esch olako shvaćena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je veliko upozorenje koje je došlo na vrijeme. Očito su se malo zaigrali s tim tempiranjem forme. Dinamo uobičajeno u sezonu ulazi s nekoliko lakih pobjeda. Problem je sad što nema te kvalitete da se pobjeđuje ‘u leru’ - rekao je Jurčić i dodao:

- Ipak, mjesta za paniku nema. Vjerujem da će se sad opet dosta toga posložiti. Luksemburžani nisu bezazleni, ali vjerujem u prolazak Dinama.

Nakon 1-1 u Maksimiru, ‘modri’ iduće srijede nemaju pravo na pogrešan korak. U Luksemburgu su prije dvije godine Folu pobijedili čak 5-0, a sad će svaka pobjeda biti zlata vrijedna. Zoran Mamić jučer je prvi put nakon deset dana vodio trening. Nije bilo nekog posebnog sastanka s igračima, ali poruka se može sažeti u jednu rečenicu: “Dečki, vrijeme je da se uozbiljite!”

- Danas neću ništa reći. Pa ne znam ni koliko mi je igrača ozlijeđeno - odvratio je Zoran Mamić novinarima nakon komemoracije za pokojnog Ismeta Hadžića.

Pokušao je mlađi Mamić na sve moguće načine “razbuditi” momčad protiv Fole. Iako nije bio na klupi, vodio je utakmicu iz lože. Vjerojatno je bio u šoku, mislilo se da je remi i loša partija protiv Hajduka samo slab dan, ali utakmica protiv amatera iz Luksemburga nosi poruke i opomenu.

Zadnja linija i vezni red potpuno su podbacili. Pinto, Šimunović, Taravel i Pivarić igrali su kao da se tek upoznavaju, Machado je opet bio slab, o Goncalu je već suvišno i govoriti. Najgore je što se kod pojedinih igrača ne vidi želja, pojedinci ne grizu. Kad u vezi nema Ademija, Dinamova igra jako pati. On će propustiti i nedjeljnu utakmicu, ne zna se hoće li biti spreman za Folu Esch.

Ispadao je Dinamo u trećem pretkolu Lige prvaka od Šerifa, lani i od Aalborga. Doživljavao je razne blamaže, ali ispadanje od Fole bila bi najveća. Alarm je upaljen...

Pet razloga za "modru" blamažu:

1. Mamići u pritvoru - šok za igrače

  • NESIGURNOST Igrači su sa Zdravkom i Zoranom imali sigurnost koja je nestala kad su njih dvojica završila u zatvoru. To je bio velik šok igračima.

2. Ozljede "pokosile" svlačionicu

  • ĆORIĆ DEVETI Ante Ćorić ozlijedio se na zagrijavanju prije Fole. On je deveti ozlijeđeni igrač u Maksimiru. Bolnica, a tek je početak sezone.

3. Zadnja linija - linija straha

  • ČETVORKA Pinto, Šimunović, Taravel i Pivarić igraju kao da su se prvi put vidjeli. Ova zadnja linija je linija straha za Dinamove navijače.

4. Tempirajte više tu formu...

  • LOŠ ‘TAJMING’ Formu u Dinamu tempiraju za 3. i 4. pretkolo Lige prvaka. Prvo do tamo treba doći, forma se treba dignuti do iduće srijede.

5. Pojedinci kao da su bez želje

  • TREBA ‘GINUTI’ Kod nekih se igrača ne vidi želja, nema borbenosti. Zoran Mamić s pojedincima treba obaviti ozbiljne razgovore.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...