Obavijesti

Sport

Komentari 120

Poraz juniora Dinama na startu Lige prvaka: Arsenal slavio 2-0

Poraz juniora Dinama na startu Lige prvaka: Arsenal slavio 2-0
23

Juniori Dinama izgubili su od Arsenala 2-0 u prvom kolu Lige prvaka na Hitrecu. "Modri" su bili solidni, osobito u prvom dijelu, ali dva gola gurnula su ih u poraz...

VIDEO

Problem je što ne poznajemo realnu snagu tih momčadi. Gledao sam neke utakmice Arsenala, ali ne znam hoće li to biti ta momčad uopće, rekao je trener juniora Dinama Mario Cvitanović uoči premijernog nastupa "modrih" u juniorskoj Ligi prvaka.

Pokazalo je da je enigma opravdana te da Zagrepčani, iako su slovili kao prikriveni favoriti skupine s obzirom na brojne uspjehe u omladinskim kategorijama proteklih godina, nisu to pokazali na travnjaku Hitrec-Kaciana. Arsenal je pobijedio 2-0 iako nije bio toliko dominantniji suparnik.

Tribina pomoćnog Dinamova terena bila je gotovo u potpunosti ispunjena, a znatiželjnici su utakmicu pratili i s požarnih stuba obližnje zgrade kako bi vidjeli što to modri klinci mogu protiv razvikanih mladića Arsenalove škole. No nisu mogli puno.

Božić i Olmo zagrijali ispunjeni Hitrec

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dinamo se nije preplašio gostiju iz Londona te je većinu prvog poluvremena imao kontrolu posjeda lopte, kao i nekoliko zrelih prilika. Osobito su se pokušajima istaknuli Ivan Božić te Dani Olmo, koji je u 21. minuti dobro namučio finskog golmana Keta.

Vikao je Mario Cvitanović svojim igračima da priđu bliže gostima, a ne da ih gledaju, pokušavši malo prodrmati dinamovce koji kao da su polako ostajali bez zraka. Tek je u finišu prvog dijela Amer Gojak zabljesnuo pogodivši stativu iz teške situacije, a onda je došla kazna na drugoj strani.

Lovrenova neopreznost donijela vodstvo gostima

Davor Lovren bio je neoprezan na sredini terena, Chris Willock ukrao mu je, a mlađi Dejanov brat neuspješno je uklizao u pokušaju da je vrati u posjed. Prošetao se potom Willock Dinamovom obranom, prošao je i Kalaicu i Kneževića te fino poslao loptu u donji desni kut. Arsenal je iz praktički prve prave šanse na utakmici poveo.

Dinamo je u nastavak trebao ući svježiji, ali dogodilo se upravo suprotno, kao da ih je odmor još više usporio pa je Mavididi napravio slalom kroz gostujuću obranu već u 47. minuti, a Adrian Šemper nogom morao spašavati gol. No to nije uspio 18 minuta poslije.

Novi Willockov prodor riješio pitanje pobjednika

Opet je Willock bio ubojit, sjurio se po lijevoj strani Dinamova šesnaesterca gdje ga je oborio Branimir Kalaica, a bosanskohercegovački sudac Edin Jakupović pokazao je na penal. Siguran izvođač bio je Ben Sheaf i priča je praktički već bila gotova u 66. minuti.

Arsenal je do kraja lakoćom čuvao vodstvo, a tek je nešto živosti u redove Zagrepčana donio Tin Matić koji je nedugo nakon ulaska u igru pogodio stativu. Dojam je da bi više od igrača mogli potrčati njihovi treneri Cvitanović odnosno Thierry Henry.

"Modri" su tako premijerni nastup u Ligi prvaka mladih okončali porazom, a prilika za popravak očekuje ih za 13 dana kod Bayerna, koji je izgubio kod Olympiacosa 1-0 golom Manolisa Saliakasa iz penala osam minuta prije kraja utakmice.

Juniorska Liga prvaka, skupina F, 1. kolo:

  • Dinamo - Arsenal 0-2 (Willock 43', Sheaf 66' (pen.))
  • Olympiacos - Bayern 1-0 (Saliakas 82' (pen.))

Dinamo: Šemper 7– Iharoš 6.5, Kalaica 6.5, Soldo 6.5, Vujica 6 – Knežević 6 – Lovren 6 (50. Moro 6), Olmo 7, Gojak 6 (65. Đurasek) Brekalo 6 – Božić 6 (71. Matić 6.5)

Arsenal: Keto 6 – Moore 6, Pleguezuelo 6.5, Bielik 6.5, Bola 6.5 – Sheaf  7– Iwobim 6, Willock 8 (76. Da Silva), Hinds 6, Nelson 6 (62. Mourgos) – Mavididi 6.5

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi