Obavijesti

Sport

Komentari 292

Parižani i bez Ibrahimovića do tri gola i tri boda protiv Barce

Parižani i bez Ibrahimovića do tri gola i tri boda protiv Barce
3

Ivan Rakitić igrao je do 68. minute, ali nije bio opasan po gol domaćina. PSG je bez svoje najveće zvijezde došao do prve pobjede u novoj sezoni elitnog natjecanja...

VIDEO

Nakon što je u prvom kolu odigrao 1-1 protiv Ajaxa, Paris Saint-Germain u drugom je dočekao Barcelonu i najboljoj europskoj obrani zabio tri gola. David Luiz, Verratti i Matuidi bili su precizni u pobjedi 3-2 pred krcatim tribinama u francuskoj metropoli. 

Već od početka Barcelonina je obrana pokazala malo nesigurnosti na oštra ubacivanja Lucasa Moure i Thiaga Motte iz prekida. U 10. minuti prvi od njih izveo je slobodnjak s lijeve strane, lopta se odbila točno na nogu Davidu Luizu, koji sa sedam metara lijevom nogom šalje loptu pored nepomičnog Marc-Andrea ter Stegena za 1-0. 

Messi se izjednačio s Ronaldom

Samo dvije minute poslije Barcelona je izjednačila. Neymar je započeo akciju u kojoj su Leo Messi i Andres Iniesta po tko zna koji put u karijeri odigrali dupli pas. Argentinac je primio loptu na ulasku u šesnaesterac, odakle je pogodio suprotni kut gola PSG-a za 1-1 u 12. minuti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Messiju je to bio 402. gol u karijeri i 68. u Ligi prvaka. U najjačem europskom natjecanju sad se izjednačio s Cristianom Ronaldom, samo još Raul (71) ima više. 

Ter Stegen zaspao za 2-1

Do poluvremena se PSG vraća u vodstvo. Iz kornera s desne strane ubacio je Motta, a lopta koja je dugo putovala prema drugoj stativi preletjela je i Ivana Rakitića. Marco Verratti spremno ju je dočekao i glavom prevario ter Stegena koji je zaplivao u svojem petercu i omogućio PSG-u da povede 2-1 u 26. minuti. 

U nastavku su domaći dobili još više samopouzdanja. Gregory van der Wiel probio je desni bok u 54. minuti, poslao oštru loptu na peterac, gdje je iz drugog plana došao veznjak Blaise Matuidi i zabio za 3-1 i oduševljenje tribina. 

Utišao ih je dvije minute poslije Neymar. Rakitić je poslao dugu loptu na desno krilo, odakle je Dani Alves ubacio u sredinu. Lopta je došla do lijeve strane kaznenog prostora, gdje je Neymar imao dovoljno vremena da desnom nogom pogodi dalji kut Salvatorea Sirigua za 3-2. 

PSG spasili Marquinhos i stativa

U žestokom pritisku do kraja Barcelona je imala dvije prilike za izjednačenje. U 82. minuti Marquinhos je u posljednji trenutak uklizao na udarac Jordija Albe s pet metara, a u 85. je Munir El Haddadi pucao s 25 metara lijevom nogom i pogodio stativu.

U drugoj utakmici skupine F Ajax je poveo preko Lucasa Andersena u 28. minuti, no APOEL je obranio svoj domaći teren golom Gustava Manduce iz penala u 31. minuti. 

To znači da je nakon dva kola PSG na vrhu ljestvice s četiri boda. Barcelona ima tri, Ajax dva, a APOEL jedan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 292
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener