Obavijesti

Sport

Komentari 140

PSV je 'okrenuo' Man. United, Atletico pobijedio Galatasaray

PSV je 'okrenuo' Man. United, Atletico pobijedio Galatasaray
1

Atletico Madrid je rezultatom 2-0 bio bolji od Galatasaraya, a za vrijednu pobjedu u gostima zabio je dvaput Griezmann. PSV je šokirao United u Nizozemskoj (2-1)...

VIDEO

Nakon silnih pretkola i toliko iščekivanja, započela je i nova sezona najjačeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. Utorak nam je donio osam utakmica Lige prvaka u kojima su bitne uloge igrali i hrvatski predstavnici. 

U skupini A 'hrvatska kolonija' sudjelovala je u pobjedi Real Madrida nad Šahtarom, a u toj skupini PSG je svladao Malmö 2-0 golom Angela di Marije već u četvrtoj te Cavanija u 61. minuti. Bio je to i povratak Zlatana Ibrahimovića u klub i grad odakle je započeo svoju veliku karijeru. Švedski reprezentativac nije uspio zabiti, no PSG je zasluženo slavio. 

PSV je u skupini B na svom terenu svladao Manchester United 2-1. Problemi za 'crvene vragove započeli su već u 15. minuti kada se teško ozlijedio Luke Shaw. U okršaju s Hectorom Morenom slomljena mu je noga, a pomoć mu se pružala gotovo deset minuta. Mladi se lijevi bek namještao na udarac kada je Moreno krvnički uklizao i pokosio mu desnu nogu koja je pukla. Shaw je ostao nepomično ležati na terenu, a liječnici su mu morali dati kisik kako bi došao svijesti. United je do vodstva stigao u 41. minuti, a gol je svom donedavnom klubu zabio Memphis Depay. Nizozemac je imao odličnu priliku i dvije minute kasnije, ali mu je nedostajalo preciznosti i lopta je otišla pokraj desne vratnice. PSV je u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Lestienne je ubacio u kazneni prostor, a glavom je loptu u mrežu za 1-1 poslao Hector Moreno. Domaćin je u 57. minuti stigao i do vodstva. Još je jednom odličnu loptu nabacio Maxime Lestienne, a za 2-1 je glavom pogodio Luciano Narsingh. 

Wolfsburg je kod kuće svladao CSKA 1-0. Julian Drexler je iz drugog pokušaja uspio svladati Akinfejeva. Najprije je pucao glavom, ali je ruski vratar obranio, no Drexler je stigao do odbijene lopte i 40. minuti poslao je u mrežu za 1-0. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U skupini C Benfica je kod kuće svladala Astanu 2-0. U 51. minuti pogodio je Nicolas Gaitan, a Eliseu je u 62. minuti poslao sjajnu loptu za Mitroglua koji ju je pospremio u mrežu za 2-0.

Atletico Madrid je istim rezultatom bio bolji od Galatasaraya, a za vrijednu pobjedu u gostima zabio je dvaput Griezmann. U 18. je minuti zabio sjajan gol s ruba šesnaesterca nakon asistencije Juanfrana, a prednost je povisio u 25. minuti kada mu je loptu namjestio Diego Godin. 

Sevilla je 'tricom' ispratila Borussiju Mönchengladbach. Domaćin je u razmaku od samo dvije minute dobio dva penala. Prvi je skrivio Yann Sommer, a Kevin Gameiro je u 47. minuti s bijele točke pospremio loptu u mrežu. Dvije minute kasnije prekršaj je napravio Brouwers, no Gameiro drugi put nije bio precizan s 11 metara pa je ostalo 1-0. Do kraja je sudac svirao još jedan penal, u 66. minuti i to ponovno za Sevillu. Prekršaj je skrivio Jantschke, a Gameiro se nakon promašaja nije usudio još jednom pucati. Lopti je prišao Ever Banega i poslao je u donji lijevi kut za 3-0. 

REZULTATI:

Skupina A:

Skupina B:

  • PSV Eindhoven - Manchester United 2-1
  • Wolfsburg - CSKA Moskva 1-0

Skupina C:

  • Benfica - Astana 2-0
  • Galatasaray - Atletico Madrid 0-2

Skupina D:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine