Obavijesti

Sport

Komentari 25

Trofej Lige prvaka u Zagrebu: "O ovome svi igrači sanjaju"

Trofej Lige prvaka u Zagrebu: "O ovome svi igrači sanjaju"
10

Od petka 10. listopada do nedjelje 12. listopada pehar Lige prvaka bit će izložen na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu putujuće izložbe. Predstavio ga je Schmeichel

VIDEO

Trofej Lige prvaka je u Zagrebu. Od petka 10. listopada do nedjelje 12. listopada trofej će biti izložen na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu izložbe "UniCredit Walk of Champions". Trofej je u 14 sati u petak predstavio legendarni golman Peter Schmeichel. Danac je Uefin ambasador putujuće izložbe pehara Lige prvaka, a uz njega je bio naš Goran Vlaović , također ambasador Uefine turneje.

- Svaki igrač sanja o ovom trofeju. Navijači u Zagrebu sad imaju šansu vidjeti trofej i biti dio priče o Ligi prvaka - rekao je Goran Vlaović.

PIXSELL

Aktualni pehar Lige prvaka visok je 74 centimetra i težak 11 kilograma. Od srebra je. Svaka momčad koja je od 1967. slavila tri godine u nizu ili je pet puta osvajala ovo natjecanje, dobila je u stalan posjed repliku trofeja. Tu čast dosad je imalo pet europskih klubova, Real Madrid, Ajax, Bayern München, Milan i Liverpool.

- Ovo je najvažniji trofej u nogometu i sjajna je šansa vidjeti ga uživo. Ponosan sam što sam dio ove izložbe u Zagrebu. Sjećam se 199. godine, bila je mi je čast osvojiti ovaj pehar - rekao je Peter Schmeichel.

Pokretanje videa...

Slavko Midžor/PIXSELL VIDEO

Trofej je dizajnirao švicarski zlatar Jörg Stadelmann. Htio je napraviti trofej s kojim bi svi bili zadovoljni. U intervjuu za Uefu otkrio je kako je nastao trofej Lige prvaka.

- Sjećam se da sam došao u sobu Uefinog glavnog tajnika Hansa Bangertera. S nama je bio i moj otac Hans. Prekrili smo pod sa skicama. Otac bi mi govorio: "Bugarima se ne bi svidjelo takvo postolje, Španjolci bi voljeli ovako, Talijani preferiraju ovo, a Nijemci bi htjeli nešto drugo". Na kraju smo složili skice kao puzle i nastao je trofej kakvoga znamo danas. Trebalo mi je 340 sati - rekao je dizajner trofeja, Jörg Stadelmann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica