Obavijesti

Sport

Komentari 26

Uefa povećala fond: Dinamo sad ‘lovi’ više od 14 milijuna €

Uefa povećala fond: Dinamo sad ‘lovi’ više od 14 milijuna €
1

Uefa je povećala nagrade za Ligu prvaka i Europsku ligu za čak 32 posto. Od toga na Ligu prvaka otpada 1,9 milijardi eura, a na Europsku ligu 300 milijuna eura

VIDEO

Ulazak u Ligu prvaka opsesija je Zdravka Mamića. Cilj je to svakog trenera, a pritisak će sad biti i veći kad je Uefa povećala nagradni fond europskih natjecanja. Klubovi će sada dijeliti 32 posto više novca, odnosno 2,24 milijarde eura.

Od toga na Ligu prvaka otpada 1,9 milijardi eura, a na Europsku ligu 300 milijuna eura.

Obećanje od deset naslova prvaka Hrvatske je praktički ispunjeno. Novo je Zdravko Mamić izrekao nakon što Dinamo nije prošle godine ušao u Ligu prvaka i usput ostao bez desetak milijuna eura.

- Ostvarit će se moja vizija o plasmanu u osam Liga prvaka u sljedećih deset godina - rekao je Mamić tješeći se nakon ispadanja iz Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad čuje za ovu melodiju iz Uefe, apetiti će mu zasigurno porasti. Kad je 2013. ušao u Ligu prvaka, Dinamo je kroz kvalifikacije zaradio dva milijuna eura, a prolazak u skupinu garantirao je novih 8,6 milijuna eura. U slučaju da ove godine osvoji naslov i plasira se kroz kvalifikacije u Ligu prvaka, Dinamo bi mogao zaraditi samo od Uefe više od 14 milijuna eura. Ovi iznosi zagarantirani su najmanje do 2018. godine. Osvajač Lige prvaka sljedećih će godina samo od nagrada biti bogatiji za više od 100 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića