Obavijesti

Sport

Komentari 132

Wenger: Prvi gol primili smo iz zaleđa, a crveni nije postojao...

Wenger: Prvi gol primili smo iz zaleđa, a crveni nije postojao...
21

Upozoravao sam na dobar Dinamo, ali to očito nije bilo dostatno. Naravno bilo je tu i naše krivice, međutim mislim da je bilo teško igrati s igračem manje, kaže Wenger

VIDEO

Prije devet godina Arsène Wenger smješkao se nakon pobjede Arsenala nad Dinamom u Maksimiru, no ovaj put morao je stisnuti ruku Zoranu Mamiću i priznati poraz. "Modri" su u fantastičnoj utakmici pred 17.000 ljudi srušili "topnike" 2-1 i došli do prve pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka nakon 16 godina i Sturma iz Graza.

Francuski trener, međutim, nije se lako mirio s novim porazom na startu najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja. Prošle sezone svladala ga je Borussia Dortmund.

- Razočaravajući poraz. Mislim da je prvi gol bio iz zaleđa, isto tako mislim da Giroud nije zaslužio crveni karton - opleo je odmah Wenger po rumunjskom sucu Ovidiuu Haţeganu pa nastavio u mirnijem (realnijem) tonu:

- Nismo bili dobri danas. Upozoravao sam na dobar Dinamo, ali to očito nije bilo dostatno. Naravno bilo je tu i naše krivice, međutim mislim da je bilo teško igrati s igračem manje. Nismo večeras bili pravi, sudac nas je kaznio, ali jednostavno ovo nije pravi Arsenal - rekao je trener Arsenala na konferenciji za novinare.

Gol Juniora Fernandesa u 58. minuti presjekao je "topnike", priznao je Wenger dodavši kako nisu smjeli dozvoliti takav skok te da je zadnja linija Arsenala "totalno podbacila u toj situaciji".

- Matematički možemo proći dalje, ali samo ako damo svoje najbolje - rekao je Wenger te upozorio kako je zabrinjavajuće da su tri engleska predstavnika (Manchester City, Manchester United, Arsenal) izgubila u prvom kolu Lige prvaka.

Čekao je Wenger sve do 64. minute da nešto promijeni na terenu, a onda je odjednom poslao trojicu. Coquelin, Walcott i Campbell zamijenili su Artetu, Oxlade-Chamberlaina odnosno Gibbsa.

- Naravno da moramo sve analizirati. Igrači koji su ušli nisu bili loši, ali moramo vidjeti zašto nam se ovo dogodilo - izjavio je Wenger pa za kraj objasnio zašto je umjesto Petra Čecha na gol postavio Kolumbijca Davida Ospinu.

- Ospina je jako dobar golman, što je pokazao i večeras. Ne može Čech braniti cijelu sezonu.

Na Goalu provjerite grafiku kako je Dinamo došao do povijesne pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka