Obavijesti

Sport

Komentari 367

Ždrijeb polufinala Lige prvaka: Barça na Bayern, Juve na Real

Ždrijeb polufinala Lige prvaka: Barça na Bayern, Juve na Real
18

Posljednji ovosezonski ždrijeb Lige prvaka dao je parove polufinala u kojem će Barcelona zaigrati protiv Bayerna, a Juventus s Realom (5./6; 12./13. svibnja)

VIDEO

Juventus nije igrao u polufinalu Lige prvaka od sezone 2002./2003., kad mu je protivnik bio Real Madrid. "Stara dama" tad je s ukupnih 4-3 prošla do manchesterskog finala, a "kraljevski klub" priliku za poravnanje računa dobit će u ovoj sezoni.

- Juventus je presretan što je u polufinalu nakon 12 godina, kada smo također igrali protiv Reala. Bit će vrlo uzbudljivo, rekao je Pavel Nedvěd, koji je tada nastupao za talijanski klub.

I drugo polufinale bit će repriza. Prije dvije godine u istoj fazi natjecanja Barcelona se susrela s Bayernom. Bavarci su isprašili Katalonce s 4-0 kod kuće i 3-0 u gostima. Barcelona je od osam službenih utakmica protiv Bayerna dobila samo jednu, u četvrtfinalu Lige prvaka 2008./2009. na Camp Nouu. Bayern je pobijedio pet puta, a dvaput je završilo neodlučeno.

- Težak meč, prednost je prvi meč igrati kod kuće, ali naravno da će biti teško - rekao je predstavnik Barcelone Ludovic Giuly, dok je Paul Breitner iz Bayerna dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo bi nepošteno reći da su Real ili Juve bili lakši protivnici. Igramo protiv velike momčadi i morat ćemo pokazati najbolje od sebe kako bismo pobijedili Barcelonu.

Polufinalne utakmice na rasporedu su 5./6. odnosno 12./13. svibnja, a domaćini prvih utakmica su Barcelona te Juventus. Službeni domaćin finala na Olimpijskom stadionu u Berlinu 6. lipnja bit će pobjednik dvoboja između Reala i Juventusa.

Badelj protiv branitelja naslova

Uoči ždrijeba Lige prvaka određeni su i parovi polufinala Europske lige. Ivan Strinić dočekat će u Napulju bivši klub Dnjipro i nekadašnjeg suigrača Nikolu Kalinića u prvoj utakmici, no nema pravo nastupa, dok u drugom paru Milan Badelj s Fiorentinom ide prvo u goste branitelju naslova Sevilli.

Prve utakmice na rasporedu su 7. svibnja, uzvrati tjedan dana poslije, a finale je 27. svibnja na Nacionalnom stadionu u Varšavi. Napoli ili Dnjipro bit će službeni domaćin.

Reuters/PIXSELL/24sata
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska