Obavijesti

Sport

Komentari 409

Ovrebu u inat! Drogba i Čech zaustavili Barceloninu tiki-taku

Ovrebu u inat! Drogba i Čech zaustavili Barceloninu tiki-taku
14

Nogometaši Chelseaja svladali su Barcelonu 1-0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Drogba je zabio iz jednog udarca na gol, unatoč Barceloninoj dominaciji!

VIDEO

Tog 6. svibnja 2009. Didiera Drogba odigrao je najfrustriraniju utakmicu u karijeri. Norveški sudac Tom Henning Ovrebo odlučio je u svom naumu da odvede Barcelonu u finalu pod svaku cijenu. Na Drogbi nije dosudio dva očigledna penala, a nakon utakmice rastrojeni Bjelokošćanin zaprijetio mu je prstom:

- To je j....a sramota!

Tri godine kasnije Drogba i Chelsea s Barcom su se ponovo sreli u polufinalu, a 'bluesu' nije trebala dodatna motivacija. A sudbina je htjela da upravo neuništivi napadač Chelseaja golom presudi Kataloncima, te osveti svoje suigrače Ovrebu u inat.

Londončani su u nevjerojatnoj utakmici slavili 1-0 nanijevši aktualnim prvacima tek treći poraz u 63 utakmice, dok Barca tek u petoj utakmici u sezoni nije zabila gol! Prije Chelseaja netaknute mreže prošli su Sevilla, Getafe, Villareal i Milan.

Chelsea je dočekao Barcelonu s maksimalnim učinkom na Stamford Bridgeu ove sezone u Ligi prvaka, a nezaustavljivi Messi trebao je prekinuti golgeterski post protiv Londončana. Domaćini su svoje ostvarili, a Argentinac ni u sedmom međusobnom ogledu im nije uspio zabiti.

Utakmica se svela da je Barca pritiskala, prijetila, promašivala nemoguće, a Chelsea zabio gol iz jedinog udarca u okvir! Ključni trenutak dogodio se u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena  nakon što je Drogba na drugoj stativi matirao Valdesa poslije ubačaja Ramiresa.

Izabranici Roberta Di Mattea slavili su na temelju konkretnosti jer ono što je Barca pokazala bila je sve samo ne to. Nevjerojatno zvuči podatak od 72 posto posjeda lopte u nogama gostiju uz 24 udaraca naspram samo pet Chelseaja!

A ključ osim u Drogbinom gola leži prije svega u golmanu Čechu te u fantastičnoj obrani, kroz koju Barcina tiki-taka nije uspjevala proći. Sve se svodilo na izgledne prilike, no zadnji pas zaustavili su braniči ili su napadači uspjeli promašivati nemoguće. Di Matteova savršena taktika uspjela je pronaći način protiv Barcinog sistema na sličan način kao što je to uspjelo Mourinhovom Interu prije dvije sezone. No, domaćini su umalo doživjeli deja vu od prije tri godine i gola Inieste, kad je Busquets u posljednjim sekundama zatresao stativu!

Gostima se ponovo pokazalo da muku muče s engleskim momčadima. Posljednji put na Otoku slavili su kod Liverpoola 2007. 1-0, a šest od posljednih devet poraza u Europi bilo je od engleskih momčadi. U prilog Chelseaju ponovo je išla statistika, koja pokazuje da Chelsea u domaćim europskim utakmicama nije izgubila nakon vodstva u poluvremenu još od 2000. godine (tad su izgubili od Lazija nakon čega je krenuo niz od 31 utakmice neporaženosti).

Nakon 'prvog poluvremena' Chelsea ima minimalnu, ali i važnu psihološku prednost pred uzvrat za tjedan dana na Nou Campu. U njihovim utakmicama sve je moguće. Samo se sjetite trilera prije tri godine...

Prva utakmica polufinala Lige prvaka:

Chelsea - Barcelona 1-0 (Drogba 45+2')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 409
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu