Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Beauty saveznik: Suhi šampon u gužvi spašava svaku frizuru

Beauty saveznik: Suhi šampon u gužvi spašava svaku frizuru
1

Upute za upotrebu: Želite li kosi dodati volumen, nanesite ga od korijena sve do vrhova, a ako je vaš problem masnoća, koncentrirajte se na vlasište

VIDEO

Može se pronaći u obliku pudera ili spreja. Trenutačno upija masnoće i osvježava izgled kose, a zbog mikročestica koje sadrži ističe volumen i olakšava oblikovanje frizure. Stoga ne čudi da je šampon za suho pranje jedan od trenutačno najpopularnijih proizvoda za styling i njegu kose. 

- Idealan je za situacije kad niste u mogućnosti oprati kosu, a želite joj dati svježinu - govori Sandra Zajec iz frizerskog salona Cookie. Prvi suhi šamponi proizvedeni su u Americi prije 50-ak godina, a danas su njihove formule savršene do te mjere da ne ostavljaju bijeli trag ni na tamnoj kosi.

- Šamponi za suho pranje uglavnom se temelje na riži, kukuruzu i zobi, pa odlično apsorbiraju prljavštinu. A formule s uljima na bazi pamuka i aloe vere nježno i učinkovito odmašćuju kosu - objašnjava Sandra te nastavlja:

- Njegova upotreba je jednostavna. Dobro protresite bočicu te s udaljenosti od 20 do 30 cm naprašite ili poprskajte korijen kose. Ostavite da djeluje nekoliko minuta kako bi mogao upiti prljavštinu. Pročešljajte kosu i stilizirajte je prema želji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Želite li kosi dodati volumen, suhi šampon nanesite od korijena do vrhova, a ako je vaš problem masnoća, koncentrirajte se na vlasište. Pretjerate li s količinom, prosušite kosu sušilom. Jedanput kad ste ga umasirali u tjeme, ne dirajte kosu prstima, samo ćete je zamastiti. 

Nikad samo suhi šampon

Ono što svakako treba napomenuti je da šampon za suho pranje ne može zamijeniti klasično pranje kose vodom i šamponom. Mala količina prljavštine uvijek ostaje, a ako kosu ne perete redovito i samo rabite suhi šampon, može doći do isušivanja, oštećenja i prhuti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru