Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Bršljanovo ulje i čvrsta masaža najbolji u 'razbijanju' celulita

Bršljanovo ulje i čvrsta masaža najbolji u 'razbijanju' celulita
4

Celulit se može masirati ručno ili uz pomoć mehaničkog masažera, a idealno je masirati dijelove zahvaćene celulitom uz eterično ulje i po 40 minuta svaki dan

VIDEO

Masaža je jedini način na koji se može dubinski djelovati na celulit, slažu se vodeći svjetski dermatolozi i kozmetičari, a tretmani celulita nisu jednostavni niti se njihov efekt može postići brzinski kao što ni sam celulit nije brzo nastao.

Celulit se može smanjiti kremama, no njihov efekt je kratkotrajan budući da one zaglađuju samo površinski sloj kože. Zdrava prehrana i redovita tjelovježba iznimno su korisne za organizam i figuru, no također samo smanjuju vidljivost celulita jer je njegova pojava najčešće genetski uvjetovana i nije povezana s debljinom.

Više o uklanjanju celulita možete pročitati u specijalu Nadmudrite celulit.

Dobrobiti masaže

Budući da celulit nastaje kao posljedica zadržavanja vode te loše cirkulacije, masaža pomaže na način da opušta mišiće i djeluje na krovotok, dok su esencijalna ulja nužan saveznik dobre masaže jer svojim biljnim djelovanjem prodiru u tkivo i pomažu u oslobađanju zarobljenih toksina i masnoća. 

Pametna esencijalna ulja

Najdjelotvornije ulje koje se koristi u masaži celulita je ono bršljana, a on može biti osnovno ulje ili pak pomiješano s drugim eteričnim uljima. Ukoliko sami miješate eterična ulja, obavezno ih razrijedite baznim uljima poput bademovog, suncokretovog ili običnog baby ulja, jer su eterična ulja prejaka ako se izravno stavljaju na kožu, pa je mogu oštetiti.

Odlična mješavina za masažu celulita je mješavina ulja bršljana s eteričnim uljem limuna, grejpa i ružmarina, koji pospješuju njegovo dubinsko djelovanje. Ulje bršljana potiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži, čime ona postaje čvršća i elastičnija. Za idealno djelovanje, ulje protiv celulita ulje bi trebalo namazati na kožu svaki dan, a uz to je i važno masažom potaknuti krvotok i ubrzati razbijanje celulita.

Pravila masaže

Anticelulitne masaže vrlo su popularne u kozmetičkim salonima, ali ih možete jednostavno izvoditi i kod kuće. Dvije su osnovne vrste masaže, ona ručna ili pak mehanička s masažerom. Iako je čvrsta ručna masaža najdjelotvornija protiv celulita, ona mehanička je nešto lakša pa je i mnogo popularnija.

Nakon tuširanja u košu utrljajte nekoliko kapi bršljanova ulja koje će olakšati pokrete ruku ili masažera po koži, pa će tretman biti manje bolan. Koristite li masažer, najbolje je upotrebljavati kružne pokrete, a idealno trajanje masaže je oko 20 minuta na svakoj nozi ili na području zahvaćenom celulitom.

Masaža celulita pomalo je neugodna, ali nikako ne smije biti iznimno bolna. S vremenom je potrebno pojačavati intenzitet masaže. Čim se koža na nju navikne bit će lakše pojačati tempo, vjerojatnost od stvaranja masnica je puno manja, a smanjit će se i rizik od pucanja kapilara. 

Nikada ne stavljajte eterična ulja na otvorene rane. Kod masaže nogu sklonih proširenim venama treba imati na umu da gruba masaža može pogoršati stanje te uzrokovati pucanje kapilara, a to će isto učiniti i termo tretmani koje valja izbjegavati. Zbog toga bi oni s varikozitetom vena trebali koristiti ulje bršljana pomiješano s uljem cedra te makadamije, koji će djelovati umirujuće na krvne žile.

Pravilni masažni pokreti

Masažu započnite laganim glađenjem kože, koja će je zagrijati i potaknuti krvotok, pa postupno prijeđite na snažnije pokrete. Potom čvršćim kružnim pokretima masirajte celulit, ali se ne zadržavajte previše isključivo na jednom dijelu. Nakon toga možete preći na gnječenje kože, na sličan način kao što se mijesi tijesto, a za kraj završite drobljenjem, tako da stisnete šake i s člancima prstiju izravnavate nakupine od celulita.

Ukoliko masirate noge, možete ih masirati čitavom površinom osim dijela unutarnje strane bedara te masažu tog područja ostavite rukama stručnjaka koji će znati u pravilnom smjeru potaknuti kretanje limfe. Kod masiranja nogu pazite da vam pokreti uvijek idu odozgo prema dolje, tj. od srca prema nogama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje