Obavijesti

Lifestyle

Komentari 148

Kosa pamti tretiranje: Prirodne kovrče imaju vijek trajanja

Kosa pamti tretiranje: Prirodne kovrče imaju vijek trajanja
6

Vlasi sve pamte: Kovrčava kosa bila je zaštitni znak mnogih zvijezda kao što je Nicole Kidman. Kako su je zauvijek ispeglale, objašnjava frizer Zvonimir Franić

VIDEO

Djevojke s ravnom kosom žele kovrčavu, a kovrčave ravnu i to se nikada neće promijeniti. No zbog stalnog tretiranja kovrča one s vremenom nestaju. Tako popularna fashionistica Sarah Jessica Parker više nikada neće imati one poznate prirodne kovrče iz prvih sezona “Seksa i grada”, a u istom je problemu i “zgodna žena” Julia Roberts čije su kovrče vladale devedesetima. 

Neki kažu da nakon godina tretiranja kovrčave kose, ravnanja i feniranja više nije moguće vratiti one lijepe kovrče na kojima svi zavide. 

- Kovrčava kosa inače zahtijeva veću njegu od ravne. Više je suha, bez pretjeranog sjaja zbog manjka prirodnih ulja - kaže poznati frizerski stilist Zvonimir Franić iz zagrebačkog salona “F” te potvrđuje da se zbog pretjeranog feniranja ili ravnanja kose kroz određeni niz godina kosa ne vraća u prvobitni oblik.

- Kosa jednostavno nema fazu odmora i zbog toga gubi kovrče koje postaju slama - slikovito opisuje Zvonimir. Feniranjem ili ravnanjem dok je mokra, kovrčava se kosa isteže te se toplinom fiksira u novonastalom, ravnom obliku. Zbog učestalosti istezanja, kao i kod gume, kosa postaje rastegnuta, suha i puca zato što je toplina čini dehidriranom - objašnjava frizer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako biste izbjegli ovaj problem, Zvonimir je objasnio i koji su to tretmani koji uništavaju lijepe kovrče. 

- Na prvo mjesto stavio bih kemijsko ravnanje kose. U tom tretmanu se kovrčavi presjek vlasi potpuno transformira u ravni te se takav fiksira. Kod ovog tretmana stare kovrče više ne dolaze u obzir - ističe frizer. Odmah nakon kemijskog ravnanja slijedi tretman izbjeljivanja kose u kojem se potpuno ruši prirodni pigment vlasi te se na taj način i gube zaštitna ulja. Kosa je najčešće raščupane strukture bez definirane kovrče - ističe. 

Ipak, stručnjaci za kosu se slažu: kovrčavu kosu nekada treba izravnati. 

- Idealni omjer ravnanja kovrčave kose koji ne bi ostavio posljedice je 1:7 (jedno pranje ravni, ostalih sedam kovrčavo) - zaključuje Zvonimir Franić.

Sve što radite kosi, ona pamti

Nevena Rendeli slaže se da nakon godina ravnanja i feniranja kosa jednostavno više nije ista. 

- Ne mogu vratiti kovrče koje sam nekada imala, sve što radite kosi, ona definitivno pamti - priča. Voditeljica dva puta na mjesec stavlja na kosu pakung, a kod frizera rabi relativno zdrave boje. 

- Jedino kada ne peglam niti feniram kosu je ljeti. Tada je pustim da se malo oporavi - kaže. 

Julia Roberts 

Danas nije previše ostalo od glumičinih vatrenih kovrča iz vremena “Zgodne žene”. Julia Roberts na dodjeli nagrada Emmy krajem kolovoza. 

Sarah Jessica Parker

Carrie iz “Seksa i grada” više nema neposlušnu kovrčavu kosu frizuru koja ju je proslavila. 

Julia Louis-Dreyfus 

U ulozi Elaine s gotovo spiralnim minivalom i prošlog mjeseca na crvenom tepihu u Los Angelesu. 

Nicole Kidman 

Narančaste sitne kovrče danas se ne uklapaju u cjelokupni ispeglani look slavne glumice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru