• Članak
  • Komentari 49
  • Share 144
  • Tweet2
http://www.youtube.com/v/P2eXBjZ52lM

Na noktima se nose plemenski motivi, 'starke' i ombre efekt

Za originalan izgled vaših noktiju potrebni su vam tanki kistovi, aceton, spužvica za nanošenje laka na nokte i malo truda, a detaljne upute pogledajte u videu tutorialu

Utorak, 07. 8. 2012. u 12:58    Piše: Martina Japec

Prije svake manikure nokte namažite slojem običnog prozirnog laka. Ako su vaši nokti kratki, za ove manikure bit će vam potrebno malo više preciznosti, zbog toga što imate smanjenu površinu za crtanje.

Converse nokti

Gornji do nokta vodoravno nanesite mat lak crne boje u dva sloja. Nakon toga gornji dio nokta vodoravno namažite s dva sloja laka bijele boje. Sa srebrnim lakom i oruđem koje ima malu kuglicu na svom vrhu napravite tri točke s obje strane nokta. Potom s tankim kistom povežite točke kao vezicom za cipele. Vrh tenisice napravite tako da gornje točke na noktu povežete oblom crnom crtom na bijelom vrhu nokta. Manikuru završite bezbojnim slojem laka.

Plemenski motivi

Odaberite nekoliko vaših omiljenih nijansi laka za nokte, po mogućnosti u jarkim bojama. Donju polovicu nokta namažite u jednu boju, a gornju u drugu. Ne morate biti savršeno precizni jer se sve može popraviti kasnije. Potom uzmite lak s tankim kistom i povucite vodoravnu bijelu crtu po sredini nokta. Nju obrubite crnim lakom s tankim kistom i povežite kosim crtama. Na vrh nokta također nanesite tanku bijelu liniju. Potom možete nanijeti točkice po gornjoj boji nokta i ispuniti motivima u kojoj god boji želite. Manikuru završite bezbojnim slojem laka.

Ombre efekt na noktima

Kao bazu nanesite lak u svijetloj neutralnoj boji cijelom duljinom nokta. Za ombre efekt nabolje je odabrati boje koje se međusobno nadopunjuju, a možete ići od tamnije na dnu nokta prema svjetlijoj na vrhu ili obrnuto. Malu spužvicu namočite u vodu i malo osušite ručnikom. Zatim na spužvicu nanesite vodoravne linije laka za nokte redoslijedom kojim želite da bude na vašim noktima. Potom jednostavno utapkajte lak sa spužvice na nokte i postupak ponovite dva puta na svakom noktu. Višak laka s prstiju uklonite acetonom, a za završni efekt nanesite jedan sloj bezbojnog laka.

Tagovi: ljeto na 24, plemenski motivi, ombre efekt, manikura, ljetna manikura

Izdvojeni komentari 49 komentara Pogledaj sve komentare
07.08.2012., 14:22

Afrodita28: ombre-omiljeni, jednostavni za napraviti i stalno na noktima.

08.08.2012., 12:23

Lana2502: stvarno su notki odlični!!!!!jedva čekam probat!

07.08.2012., 17:38

Diana007: frendica mi je pravi umjetnik..u 5. mjesecu kad smo išle na koncert Opće napravila je starke i sebi i meni..na jednoj ruci crvene, na drugoj crne..nisam ih se mogla nagledati *___*

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar