Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Otkrijte kako celulit rješavaju Jessica Alba i Elle Mcpherson

Otkrijte kako celulit rješavaju Jessica Alba i Elle Mcpherson
4

Madonna tijelo bez celulita postiže svakodnevnim trčanjem, jogom i makrobiotikom, Mischa Barton bitku je dobila uz pomoć pilatesa i joge, a Marissa Miller baletom

VIDEO

Iako je prešla 50., Madonni na tijelu bez celulita i kondiciji zavide i mnogo mlađe djevojke. Njezina tajna je svakodnevno vježbanje i makrobiotička prehrana. Svaki dan odlazi na sate joge, ujutro trči na prazan želudac kako bi potrošila i zadnji gram moguće masnoće, a prehrana joj se temelji na voću, povrću, soji, žitaricama, vrlo malo životinjske masti te ni u kojem slučaju prerađenoj hrani. Iako zbog toga ima zavidne mišiće, liječnici se ne slažu s jutarnjim trčanjem bez doručka. 

Budući da zbog toga tijelo brzo oslabi, ako već želite izgubiti višak masti, mnogo je učinkovitije, kažu, hodati na prazan želudac. Dvadeset i osam godina mlađa Mischa Barton mnogo je češće punila novinski prostor količinom celulita na vanjskom dijelu bedara. Ipak, u posljednjih godinu dana uspjela je vratiti prijašnju težinu izbacivši masnoće iz prehrane. Riješila se i celulita zahvaljujući redovitom pilatesu i jogi. 

Hamburgeri, gazirana pića i slatkiši svakodnevno su na meniju Cameron Diaz, ali i misao vodilja da svaku kaloriju koju unese mora potrošiti. Zato redovito vježba, a najviše voli sportove na vodi. Na dan provede od pet do šest sati surfajući, što troši oko 600 kalorija na sat. To joj, osim u potrošnji kalorija, pomaže u održavanju tonusa mišića te vitkosti, zbog čega je njezin celulit jako rijetko vidljiv. Plivanje i surfanje oblikuje i mišiće stražnjice, ramena i prsa te definira sve mišiće. Ipak, Diaz se nekoliko dana prije velikih događaja podvrgne “dijeti zelenog lišća”, temeljenoj na zelenoj salati, kupusu i špinatu, kako bi izgledala što bolje. 

Takva prehrana brzo daje osjećaj sitosti, a organizam čisti od masnoća, zbog čega na fotografijama uvijek ima vrhunski ravan trbuh. Eva Longoria uživa u mediteranskoj i meksičkoj kuhinji, a kao i Cameron Diaz, redovito troši što unese, najčešće aerobikom i vježbanjem u teretani. Eva ima celulit, zbog čega je vjerna čučnjevima, odnosno vježbama za celulit i stražnjicu. Uz to, pije tri litre vode na dan te mnogo spava, što pomaže u reguliranju apetita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

ELLE MCPHERSON: Iako je u 48. godini, Elle Mcpherson i dalje opravdava davno zasluženi nadimak The Body. Ipak, celulit ju nije mimoišao, a učinkovito ga skriva čestim nanošenjem krema za samotamnjenje i špricanjem.

JESSICA ALBA: Svoju vitku figuru i nedostatak celulita i nakon porođaja zahvaljuje Nintento Wii-u. Uz njega vježba jogu, tenis, gimnastiku, boks te kardio. Izvrstan način vježbe po kiši i zimi.

HALLE BERRY: Glumica boluje od dijabetesa, pa mora paziti na prehranu, no figuru čuva vježbajući fitness Harleya Pasternaka tri do pet puta na tjedan. Jogu vježba gotovo svaki dan, a nakon tuširanja maže se uljima za mršavljenje i tako tonira tijelo.

MARISSA MILLER: Iako ste u savršenoj formi, to ne znači da ste se osigurali od pojave celulita. Dokaz tomu su i modeli Victoria’s Secreta, poput Marisse Miller koja otvoreno kaže da se bori s celulitom. Bavi se boksom, spinningom (grupna vožnja sobnog bicikla) i surfanjem da bi zadržala oblik tijela, no za potpuno prikrivanje celulita rabi kreme za samotamnjenje, bronzere i kreme.

SJP i KYLIE: Sarah Jessica Parker formu održava čestim plesnim lekcijama jer vjeruje da tako zadržava  ženstvenost, ali i vitku mišićavost. A Kylie Minogue vjerna je baletu. Mukotrpno istezanje podarilo joj je figuru pješčanog sata, učvrstilo mišiće i otjeralo celulit u nepovrat. U SAD-u iznimno je popularan i “callanetics” - trening koji kombinira istezanje, aerobik i vježbe snage.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'