Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Premladi za anti-age kreme? U 20-ima su bolje one vitaminske

Premladi za anti-age kreme? U 20-ima su bolje one vitaminske
1

U 20-ima se koža lako obnavlja i ne treba joj dodatna pomoć. Anti-age kreme stoga mogu samo izazvati iritaciju, pojačati lučenje ulja i osjetljivost na sunce

VIDEO

Najbolja stvar koju ljudi u 20-ima i ranim 30-ima mogu učiniti za kožu jest izbjegavati cigarete, jako sunce i redovito koristiti kremu sa zaštitnim faktorom 30, upozoravaju dermatolozi. Pušenje usporava proizvodnju kolagena zbog čega koža puca i nastaju bore. U kombinaciji s povećanom izloženosti suncu rizik od preuranjenih bora raste 10 puta, piše WebMD

Pravovremenim kontroliranjem štetnih navika možete minimalizirati znakove starenja u 40-im i 50-im godinama. Pravilnom njegom spriječit ćete pojavu većih bora i proširenih krvnih žila te gubitak elastičnosti - tvrdi dr. Joshua Zeichner s njujorškog Medicinskog centra Mt. Sinai.

Loša strana anti-age preparata

Kozmetički divovi tvrde kako anti-aging preparati pospješuju obnovu stanica i potiču proizvodnju kolagena, ali za to nema pouzdanih znanstvenih dokaza. Budući da je riječ o njezi kože, Američka agencija za hranu i lijekove ne provodi rigorozna testiranja kao kod lijekova. 

Glavni sastojci anti-aging krema, liposomi, već se pri prvom dodiru s kožom rasprše, potvrdili su danski znanstvenici. Oni nisu cjeloviti pa ne mogu prodrijeti u kožu i potaknuti proizvodnju kolagena koji daje elastičnost, kako to tvrde kozmetičke tvrtke. 

Osim toga u 20-im godinama koža se s lakoćom obnavlja i nije joj potrebna dodatna pomoć. Anti-aging kreme stoga mogu samo izazvati iritaciju, pojačati lučenje ulja i kožu učiniti osjetljivijom na sunce. 

Retinol i odabir prave kreme

Umjesto anti-aging preparata bolji izbor su kreme i serumi na bazi vitamina C i E, zelenog čaja, niacinamida i alfa lipoične kiseline. Takve hidratantne kreme minimaliziraju uništavanje stanica kože koje uzrokuju sunčeve zrake i svakodnevno onečišćenje.

U 20-ima osim kreme za sunčanje, pomaže i retinol koji ublažava akne, vizualno smanjuje pore, ujednačava ton kože i učvršćuje je. Valja ga postupno uvesti u dnevni režim njege, jer se koža na njega navikava. Stoga je u prvim tjednima upotrebe moguće crvenilo i suhoća. 

Ne preporučuju se međutim, trudnicama i ženama koje doje. 

Mišići slabe zbog botoksa 

Pretjerana upotreba botoksa može uzrokovati atrofiju mišića i učiniti lice starijim nego što to jest, unatoč tome što se ne vide bore. Koža će se jednostavno objesiti, tvrde dermatolozi. 

Upravo se iz tih razloga preporučuje izbjegavati botoks u 20-im godinama. 

- Živimo u dobu fotošopiranja stoga ne čudi da djevojke misle da ni jedna zvijezda nema bora. One uđu u ordinaciju i žele "ispeglano" lice kakvo u stvarnosti zapravo ni ne postoji - istaknuo je dr. Adam Friedman, dermatolog iz američkog Medicinskog fakulteta Albert Einstein. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam