Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Umirujuće maske za lijepo lice dolaze iz kućne radinosti

Umirujuće maske za lijepo lice dolaze iz kućne radinosti
1

Jogurt i maslinovo ulje hidratizirat će suhu kožu, bjelanjak jajeta sužava pore i pogoduje masnom tip kože, a jabučni ocat može poslužiti kao osvježavajući tonik

VIDEO

Uz potpuno prirodnu masku od banana koža će biti hidratizirana te će izgledati mekše nego ikad. Mikserom usitnite bananu srednje veličine u glatku pastu te nanesite na lice i vrat. Ostavite da stoji 15 do 20 minuta pa isperite hladnom vodom. Za efekt zatezanja lica pomiješate četvrtinu šalice jogurta, dvije male žličice meda i jednu bananu.

Maska s octom

Korištenje octa za toniziranje kože potječe još iz vremena stare Grčke, a i danas je jednako djelotvorno. Nakon umivanja lica, izmiješate jednu malu žličicu jabučnog octa s dvije šalice vode. U otopinu umočite vatu te njom pređite preko lica. Nakon toga lice nije potrebno ispirati, a koža će biti zategnuta i čista.

Maska s mlijekom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za ovaj recept koji se ponekad koristi i u kozmetičkim tretmanima potrebno vam je četvrtina šalice mlijeka u prahu, izmiješanog s onoliko vode koliko je potrebno da nastane gusta pasta. Oblino nanesite na lice te ostavite da se u potpunosti osuši. Potom lice isperite toplom vodom, a rezultat će biti svježa i pomlađena koža.

Maska sa zobenom kašom

Ova je maska pravo energetsko osvježenje, nakon kojeg će koža lica povratiti zdravi sjaj. U pola šalice vruće ali ne i kipuće vode umiješajte trećinu šalice zobene kaše. Nakon dvije minute dodajte dvije žličice jogurta, dvije žličice meda i jedno malo jaje. Na lice nanesite tanak sloj te ostavite da stoji 15 do 20 minuta.

Maska s majonezom

Ova maska savršeno umiruje i hidratizira suhu kožu, a za nju je potrebna ili domaća varijanta majoneze (koja je u svakom slučaju bolja) ili mala žlica kupovne, koja se nanese na lice te odstoji oko 20 minuta. Potom se ispere s hladnom vodom.

Maska s jogurtom

Pomoći će u čišćenju i sužavanju pora, a za nju je potrebna žličica jogurta, sok od četvrtine naranče te jedna žličica aloe vere. Ostavite mješavinu na licu barem pet minuta prije ispiranja, a preporuča se masnom i kombiniranom tipu kože.

Mediteranska maska

Pomiješate sok jednog iscijeđenog limuna s četvrtinom šalice maslinova ulja, a umjesto njega može se upotrijebiti i bademovo ulje. Ova maska je pogodna za sva godišnja doba, a koži daje poseban sjaj.

Maska od jaja

Za malo ugađanja sve što vam je potrebno jest jedno jaje. Za masnu kožu odvojite bjelanjak od žumanjka te mu dodajte koju kap limuna ili meda. Za normalnu kožu upotrijebite cijelo jaje, tako da ga izmiješate pjenjačom, stavite na lice, te isperete nakon 30 minuta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'