Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Vizažistica: 'Italiju volim, ali ipak ću se vratiti u Hrvatsku'

Vizažistica: 'Italiju volim, ali ipak ću se vratiti u Hrvatsku'
5

Prije osam godina zagrebačka vizažistica Ana Matanović zbog ljubavi se upustila u talijansku pustolovinu ispunjenu jurnjavom po filmskim i modnim setovima

VIDEO

Kad se zaljubiš, lako donosiš odluke, tako sam se nakon samo dvije godine veze na daljinu odlučila preseliti u Firencu, počinje vizažistica Ana Matanović (35) čija talijanska pustolovina traje osam godina. Njezin suprug, IT poduzetnik, rođen je u Italiji, no roditelji su mu Hrvati. Uvijek je nasmije anegdota kako je upoznala najprije njegove roditelje (radi posla) pa tek onda njega. - Firenca je božanstveni grad koji vas ne može ostaviti ravnodušnim. Naravno, bilo je izazovno početi život negdje drugdje ispočetka. Nije bilo lako, tek s vremenom, kada uspiješ prihvatiti novi način života, možeš krenuti dalje - govori. To se prije svega ticalo  svladavanja jezika. 

- Frustriralo me to što se nisam mogla lako izraziti. No sad kad gledam unatrag, Hrvatska i Italija zapravo se malo razlikuju, ali u fazi prilagođavanja te su mi se razlike činile katastrofalno velike - kaže Ana i dodaje kako je životni ritam drukčiji od našeg, opuštenijeg. Preko tjedna nitko nema vremena ni za koga, a druži se i izlazi najviše vikendom.  

Privatni album

- Srećom, do Zagreba treba samo nekoliko sati. Dođem makar na koji dan da budem s obitelji, da se ispričam s prijateljicama, pojedem štrukle koje mi nedostaju (smijeh)... To mi je dovoljno da napunim baterije do sljedećeg dolaska - govori. Osobito jer juri s jednog snimanja na drugo. Ponekad joj je ritam toliko ubrzan da je jedan dan u kazalištu, drugi na filmskom setu, a već treći na modnom snimanju. - Zna biti jako naporno, ali to je sastavni dio ovog posla i ako ga radite sa srcem, to ne pada teško - kaže i dodaje da nema tu mnogo glamura, kako mnogi misle, samo mnogo rada. 

- Iako posjetim mnogo lijepih lokacija te imam prigodu upoznati mnoge poznate osobe - govori. Ponekad s tim slavnim Talijanima i ima problem jer ne gleda mnogo televiziju pa ih i ne zna.  

- Znalo mi se dogoditi da šminkam nekoga poznatog, a onda tek poslije doznam tko je to bio - smijući se govori. 

Anegdota na setovima nikad ne manjka, no zbog jedne situacije skoro je pala u nesvijest. 

- Kad sam došla na snimanje, znala sam samo da ću trebati šminkati strankinje, ali nisam znala odakle su. Čim su počele stizati, šokirala sam se jer su sve bile tamnopute, a mislim da nije potrebno napomenuti kako nisam bila pripremljena. No snašla sam se (nasreću, imale su prekrasan ten) i odradila posao profesionalno a da nitko nije ništa primijetio - prisjeća se Ana, koja je sretna što je imala sreću otkriti što uistinu voli raditi. 

Privatni album

- Predivan je osjećaj imati zanimanje u svojim rukama, mogućnost da mogu raditi bilo gdje... – kaže. No da prvo nije bila ispred kamere, tko zna bi li se prihvatila vizažističkog posla. Kao fotomodel radila je u vrijeme srednje škole, i to isključivo kao hobi, za džeparac. U to vrijeme, kaže, ako si i htio napraviti značajniju karijeru, to si mogao ostvariti jedino u inozemstvu, no nije htjela napuštati Hrvatsku tako mlada. - Naravno, na snimanjima sam upijala vizažističke tajne, a onda sam se prije nekoliko godina odlučila profesionalno time baviti - kaže Ana, koja je prije četiri godine prošla intenzivnu make-up obuku u Ministry of Beauty Akademiji pod vodstvom vrhunskog profesionalca Borisa Čavline. 

- To je trenutačno jedna od najboljih škola u Hrvatskoj koja može pružiti sve što je potrebno jednome make-up artistu na počecima. Dalje je sve na vama, uz mnogo truda i prakse - kaže. U Italiji je završila make-up tečaj za mladenke na Make Up For Ever Italia - La Truccheria Academy, što joj je nedostajalo da zaokruži zagrebačku priču. Pred Anom je još mnogo planova, a jedan od njih je školovanje za specijalne efekte. Otkad joj je Italija drugi dom, mnogo više radi,  više putuje te pokušava biti aktivna na što više strana. 

Privatni album

- Često s mužem i troipolgodišnjom kćeri Nikom odem na kratke izlete. Budući da je Firenca na dobrom strateškome mjestu, do Milana nam trebaju tri sata, do Rima dva, a do mora sat i pol. Italija je prelijepa zemlja, a Toskana mi je jedno od dražih mjesta jer je najbolje poznajem. Već će vas priroda ostaviti bez daha, bilo proljeće ili jesen. Sve te gradiće u kojima se čini kao da je vrijeme stalo, od San Gimignana do Volterre, Pise ili Siene, teško da ćete ih zaboraviti jedanput kad ih posjetite - govori i dodaje da joj je velika želja vidjeti Siciliju.Unatoč opčinjenosti Italijom, ljeto je rezervirano za Brač, bez razmišljanja. 

Privatni album

- S godinama sve više cijenim male stvari, tako da je u obiteljskoj kući mog supruga naša oaza mira, kad pobjegnemo od buke i užurbane vreve grada - govori i dodaje da joj Hrvatska nedostaje svaki dan i, iako o povratku još ne razmišlja, sigurna je da će se vratiti jednog dana.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara