• Članak
  • Komentari 9
  • Share 78
  • Tweet3

Za ljepotu i mladost čini se sve, pa i stavlja puževa sluz na lice

Sam puž štiti svoje tijelo od ožiljaka bogatom, ljepljivom sluzi, koja obiluje proteinima, glikoličnom kiselinom i elastinom, a na isti način čuva i ljudsku kožu

Petak, 29. 7. 2011. u 11:30    Piše: Marina Stojanović
Za ljepotu i mladost čini se sve, pa i stavlja puževa sluz na lice Pixsell Puževa sluz brzo zacjeljuje ožiljke i obnavlja kožu

Među posljednjim kozmetičkim krikovima koji vraćaju mladost na lice su kreme s puževom sluzi. Najprije su se koristile u borbi protiv akni diljem Europe, no puževa sluz je dobra i za zacjeljivanje opekotina i ožiljaka. Kreme s puževom sluzi trenutno preplavljuju tržišta u Aziji, ali i Americi postaju jedan od najvećih kozmetičkih hitova. Brojne tvrtke lansiraju proizvode s puževom sluzi koje obnavljaju, liječe i osvježavaju kožu. Puževe sluzi u većini njih ima 70 posto. 

Ona je bogat kompleks proteina, glikolične kiseline i elastina čime se sam puž brani od oštećivanja kože, infekcije i UV zračenja. Za sada su stručnjaci otkrili da puževa sluz stimulira kolagen, povećava sposobnost kože da zadrži vodu i da brže zacijeli u slučaju ozljeda. Najveći kredibilitet joj se daje po pitanju hidratiziranja, ali i velike sposobnosti da umanji vidljivost bora kao te njihovog zacjeljivanja, piše Daily Mail. 

No gel od puževe sluzi je vrlo, vrlo ljepljiv i neće svi voljeti taj osjećaj na koži. Ipak, mnogi znaju da faktor učinkovitog brisanja bora jamči prodaju u svim dijelovima svijeta. 

Pročitajte više vijesti iz rubrike Ljepota.

Tagovi: puževa sluz, kreme protiv bora, bore

Izdvojeni komentari 9 komentara Pogledaj sve komentare
29.07.2011., 13:33

emili: A znate što, ja isprobala kremu od puževe sluzi, prvo mi je bilo bljak, ali vjerujte učinak je odličan za zacjeljivanje rana i ožiljaka, akni, bora. Probajte nećete se pokajati, a ja sam prva bila protiv ...

29.07.2011., 13:22

za taj osjecaj: ovo je mozda nekima cudno ali se pokazalo da puzevi i ka uostalom i žabe zive u vlaznim podrucjima te pokazuje da nikad nisu bolesni to ce mozda pomoc onima koji imaju problema sa licem npr. s aknama i da ne stavljaju se puževi na lice nego krema koja se dobija od tvari koji oni izlucuju:)

30.07.2011., 05:16

stephanie: stara vijest

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar