Obavijesti

Kolumne

Komentari 362

Iza ekrana frajeri su hrabri kao lavovi, u stvarnosti mica mace

Na internetu se predstavljaju kao ozbiljni i ne samo da pričaju o budućnosti, već i od vas traže isto. U stvarnosti se samo zezaju. Koje je onda njihovo pravo lice?

VIDEO

Martina Kocijan je kolumnistica koja svake srijede piše o svojoj potrazi za ljubavi na internetu. Njezina iskustva i dogodovštine pratite u kolumni Ljubavna srijeda.

Crni-i-visoki, ZGMatej112, Nisam_Opasan, STRIJELAC32, Lovacsam007 i CakaniPRAVI bili su ozbiljni dečki oko 36-te s pojačanim apetitom za chatanjem. Ako sam došla online u 6h navečer, bili su spremni tipkati do ponoći. Ako sam se slučajno ulogirala ujutro, ne bi mi dali mira do ručka. Uvijek su bili tu negdje u virtualnim prostranstvima i direktno i bez tabua pisali o onome što žele...

"Tražim si baš onako sređenu, zrelu i odraslu curu za nešto ozbiljnije brak i djecu da! i spreman sam za ozbiljnu vezu. Nije išlo s bivšom, a nismo se slagali što da ti kažem i onda što ću je prosit kad znaš da to nije to. Sad mi paše ovako solo biti, ali ne bih ti ja tako dugo jer ozbiljan sam i kad kažem da ću nešto ozbiljno napraviti onda tu nema, napravim pa kud puklo da puklo! A koliko si ti ozbiljna?" 

Od ozbiljnosti razgovora s njima postala sam 100% ozbiljnija i počela 'na plotu' pričati sa 70-godišnjom susjedom o vremenu, čitati Rat&Mir umjesto Zagora, najnoviju kupljenu igricu odnijela nećakinji i informirala se o vrstama, podvrstama i podvrstama vrsta kredita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pitanja koja su postavljali ti ozbiljni muškarci, zvučala su nekako ovako:

  • 1. Ako bi bilo kemije među nama, koliko bismo se puta seksali tjedno, cca.?
  • 2. Bi li me brzo vodila doma ako uspijemo, ono da upoznam tvoje?
  • 3. A ti, jel bi došla upoznati moje onako za recimo 3 mjeseca super veze?
  • 4. Gdje bismo išli na naše prvo putovanje, kad bismo se baš ono slagali jel? 
  • 5. Koliko bi ti brzo bila spremna imati djecu sa mnom, kad bismo se složili?
  • 6. Gdje bi voljela, kad bismo kliknuli, kupiti kuću?
  • 7. Kako bi htjela da nam se zovu djeca, naravno kad bismo se oženili? 

I tako smo tipkali i pisali satima i razmjenjivali ideje i duboke misli, dok nam se skoro prsti nisi pokočili, a sve bez spomena kad ćemo prvu kavu popiti...

Prve sumnje dobila sam kada mi Crni-i-visoki, Nisam_Opasan, Lovacsam007, ZGMatej112 i CakaniPRAVI nisi baš htjeli poslati svoje daj-da-ti-vidim-lice fotke. Poslali jesu jednu na kojoj su bili u daljini, sa naočalama, pored brodice, auta, neke svjetski poznate znamenitosti ili u polumračnoj šumi. 

Prvi problemi naše gotovo pa savršene zamišljene veze počeli su kada sam zahtijevala fotke lica...

"A kaj ti sad meni ne vjeruješ nakon sveg dopisivanja? Da te hoću smuljati, smuljao bih te odmah! Glupo je da sad sumnjaš kako izgledam, izgledam super i sigurno ću ti se svidjeti uživo! Ne kažem da ćemo se vidjeti sutra, ne mogu jer putujem poslovno u... ali kad se vidimo, vidjet ćeš da govorim 100% istinu i što bih lagao, čemu? Ja sam ozbiljan dečko! A sad ti vidi jesi li ti ozbiljna da mi vjeruješ!"

Idući tjedan sam prestala 'na plotu' pričati sa 70-godišnjom susjedom o vremenu, kupila si novih par stripova i otišla po svoju kompjutorsku igricu (klinci ionako brzo zaborave na poklone. Nisam više htjela biti ozbiljna. Ono što sam htjela je dobiti fotku ozbiljnih frajera koji bi se ženili, upoznavali starce i imali sa mnom djecu, a posebice sam 'naporna' bila u zahtjevu - ajmo više popiti tu kavu u stvarnom svijetu!

STRIJELAC32 jedini se odvažio poslati fotke sebe bliže i pozvati me  na susret uživo. Našli smo se u četvrtak popodne, na javnom mjestu (nikad ne znate) i sjeli jedno nasuprot drugoga (nešto kao na razgovoru za posao). Što ti ono radiš u životu, što ja ono radim u životu, koliko često idemo na svoje hobije i di izlazimo, kakvu glazbu slušamo i kad smo se zadnji puta napili, koje nam je najdraže putovanje, kakvi su nam frendovi i imamo li kućnog ljubimca, koju smo knjigu zadnju pročitali i što je jučer bilo zanimljivoga na televiziji...teme su se nizale jedna za drugom, pao je i pokoji vic, a od ozbiljnosti koju je Strijelac pokazao online, nije se osjetilo ni O. 

"Nisam ti ja za neka brzanja znaš, ono ajmo korak po korak i biti frendovi za početak pa ćemo onda laganini dalje, jesi za? Mislim, nismo tako stari da sad jurimo ne znam kud, imamo još puuuuno vremena se slažeš? Hoćemo drugi tjedan s ekipom na biljar i zeka-peka cugu, ništa pre-ozbiljno?" - rekao je uživo.

Mislima mi je prošao lik iz poznate priče...je li on nešto kao dr. Jekyll ili mr. Hyde - jedna osoba sa dvije normalno-pomahnitale ličnosti? Odmah nakon spoja, počele su zvoniti poruke jedna za drugom. Sve do jedne bile su pune opisa kako sam mu se jaaaaako svidjela te da se svakako i sigurno vidi sa mnom u nečem ozbiljnom, uskoroooo, te da bi me da može već sutra vodio u Ameriku! 

I tako, još nisam otišla na drugu zekasto-pekastu cugu. Prvih par dana sam proučavala knjigu Čudnovati slučaj doktora Jekylla, drugi dan evo me opet 'na plotu' sa susjedom, dane iza me zaintrigirao level 5 igrice u kojoj se ozbiljno pucalo, a onda sam mu se zaboravila javiti. Postala sam skroz neozbiljna. 

Ali on je uporan i dalje te ozbiljno piše da će me ženiti dok paralelno zove na cugu sa nas 10, u pivnicu uz biljar i neobavezno pričanje viceva. Biste li vi otišli/e? 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 362
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu