Obavijesti

Lifestyle

Komentari 130

Neki muškarci se teže uzbude jer jedu previše crvenog mesa

Neki muškarci se teže uzbude jer jedu previše crvenog mesa
1

Soja smanjuje razinu testosterona u tijelu i broj spermatozoida, a to pridonosi smanjenom libidu. I metvica je na popisu namirnica nepoželjnih za libido...

VIDEO

Pogrešna prehrana može ubiti libido jer ne samo što uzrokuje pospanost, nego snižava razine testosterona i povećava proizvodnju nekvalitetne sperme. I dok neki afrodizijaci osiguravaju vruće noći u krevetu, neke namirnice iz svakodnevne prehrane treba izbjegavati u širokom luku. Previše crvenog mesa bogatog hormonima kod muškaraca može stvoriti neravnotežu prirodne razine hormona, stoga će se on teško uzbuditi. 

- Crveno meso jest veliki izvor proteina i cinka koji pomaže u izgradnji mišića i rješavanju masnog tkiva, ali jedite manje količine i ne svakodnevno - kaže nutricionistica Frida Harju. I dok alkohol može biti odličan način da se riješite kočnica, čašica previše može dovesti do problema s postizanjem orgazma.

Top 5 namirnica za podizanje seksualne uzbuđenosti

1. Bademi 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oko 30 grama badema osigurava 35 posto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju spolnih organa. Sadrže i visoke razine magnezija, fosfora i cinka koji stimulira libido kod muškaraca.

2. Avokado 

Asteci su ga smatrali spolnim stimulatorom s razlogom. Bogat je magnezijem koji će vratiti energiju i pokrenuti metabolizam te nezasićenim masnoćama odličnima za pravilan rad srca i vitaminom E. 

3. Vino 

Pridaju mu se afrodizijačka svojstva, naročito crnom. U umjerenim količinama vino opušta, uklanja potencijalno prisutne kočnice i jača samouvjerenost. Nemojte piti više od čaše. 

4. Med 

Sladak pčelinji med sadrži boron koji potiče stvaranje estrogena, najvažnijeg ženskog spolnog hormona, koji između ostalog potiče rast grudi. Kod muškaraca, pak, med podiže razinu testosterona. 

5. Zdrave masti 

Ako vam tijelo ima premali postotak tjelesne masti libido će se automatski sam sniziti. Zato jedite zdravu hranu bogatu nezasićenim masnim kiselinama, poput avokada, orašida, sjemenki i plave ribe.

U ponedjeljak u 24sata donosimo veliki specijal: Hrana koja ubija strasti. Čitajte sve o namirnicama koje smanjuju libido.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara