Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Neusklađeni libido: Odbijanje i uvrijeđenost najveći problem

Neusklađeni libido: Odbijanje i uvrijeđenost najveći problem
1

Zbog različiti seksualnih potreba oba partnera pate, jedan jer se osjeća povrijeđeno i odbijeno, dok drugi osjeća stalan pritisak, a najbolje je rješenje odlazak savjetniku

VIDEO

Na početku svake veze prisutan je velik entuzijazam oba partnera po pitanju seksa, stoga ne čudi što je on vrlo redovit i maštovit. No poteškoće se javljaju prilikom "zapadanja u kolotečinu" i razotkrivanja o različitim potrebama za seksom, a prema iskustvima bračnih savjetnika, sve se više parova susreće s tim problemom. 

- Libido je vrlo individualna stvar i dvoje razumnih trebaju znati da potrebe za seksom ne mogu biti uvijek sinkronizirane u dužim odnosima, bez obzira na ljubav koja između njih postoji - tvrdi Kerner.

Najčešći razlozi slabljenja libida su psihički problemi poput stresa, depresije i anksioznosti, medicinske terapije, nedostatka sna, vježbanja i loše prehrane. No osim onih vanjskih faktora nedostatak želje za seksom može proizlaziti iz samog odnosa, ako postoje neriješena pitanja, zamijeranja i bijes prema partneru, sebičnost u seksu koja dovodi do odbijanja, ili otuđenje od partnera zbog drugih prioriteta poput djece ili posla.

Najveći problem kod neusklađenosti libida, je osjećaj odbijanja i povrijeđenosti kojeg ima onaj partner s većim libidom. S druge strane, partner s manjim potrebama u svakom će dodiru tumačiti poziv na seks, i osjećati pritisak jer ne ispunjava "svoje dužnosti". 

"Sinkronizacija libida"

Ako je vaša veza došla do točke da ne postoji nikakve fizičke intimnosti između partnera, osim one koja je vezana za sami čin seksa, to je, smatraju stručnjaci, "zvono za uzbunu" uvođenja nježnosti i milovanja kako bi se taj aspekt odnosa obnovio prije no što se partneri potpuno otuđe jedan od drugoga. 

Izbjegavanje problema najgore je što par može učiniti, jer su iskrena komunikacija o uzrocima neusklađenosti i stvarnim potrebama partnera ključan element razumijevanja uz pomoć kojeg će partneri biti manje povrijeđeni zbog odbijanja, tj. doživljavat će ga manje osobno.

- Mozak je najveći seksualni organ, pa i samo komplimentiranje partnera može činiti čuda za libido - kaže Ian Kerner.

Trudite se povratiti aspekt seksualnosti i u druge dijelove odnosa, pa tako i sam razgovor može biti seksi. Važno je ne prestati se truditi i odustati od seksa, a parovima kojima to nije kratkotrajna faza u odnosu mogu pomoći i konzultacije sa savjetnicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'