Obavijesti

Lifestyle

Komentari 112

Oprostiti prevaru ili ne? Do prave odluke u samo 5 koraka

Oprostiti prevaru ili ne? Do prave odluke u samo 5 koraka
1

Najvažnije je odrediti uzroke prevare, saznati imate li posla sa serijskim preljubnikom i raščistiti sami sa sobom je li veza vrijedna spašavanja, savjetuje Cox

VIDEO

Nevjera ostavlja duboke emocionalne tragove i u trenu može uništiti svaku vezu ili brak. Spašavanje odnosa nije nimalo lako i najprije treba postaviti pitanje zaslužuje li preljubnik oprost, a potom i drugu priliku, tvrdi britanska stručnjakinja za veze Tracey Cox. 

Prvi korak: Zaslužuje li preljubnik drugu priliku?

Imam li posla sa serijskim preljubnikom?

Važno se je zapitati je li ta prevara prva ili samo jedna u nizu. Ako je riječ o serijskom preljubniku, velika je vjerojatnost da će on to ponavljati sve dok vidi da se može izvući. Ako se međutim, radi o nekome tko je prvi put pogriješio, valja prije razvoda uzeti u obzir sve zajedničke godine i uloženi trud, savjetuje Cox. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zašto je partner to učinio?

Prevara može biti tek posljedica pijane noći, odgovor na manjak strasti kod kuće ili čista znatiželja. Iako je teško razumjeti važno je doći do točnog uzroka kako biste ga raščistili i nastavili dalje, naravno ako ste tako odlučili, piše Daily Mail.  

Što bi učinio da se ponovno nađe u sličnoj situaciji?

U takvoj se situaciji nameće pitanje, što bi partner učinio da se u budućnosti nađe u sličnoj situaciji. Normalno je da sumnja postoji, ali ako ni sam ne može garantirati da se preljub neće ponoviti i ne želi se potruditi, možda i nije vrijeme za drugu priliku, poručuje Cox. 

Kaje li se zbog svojih postupaka?

Jedan od dobrih pokazatelja zaslužuje li netko drugu šansu jest i osjeća li se krivo zbog svojih djela. Ako se kaje zbog prevare, to je znak da je svjestan svojih pogrešaka i spreman je raditi na vezi.  

Drugi korak: Dajte si prostora

Nevjera uzrokuje navalu emocija s kojima se teško nositi. Stoga se preporučuje i fizički odvojiti od partnera kako biste ih sredili i potom odlučili što želite. Razdvojenost će omogućiti da se strasti smire, ali i spriječiti obje strane da kažu nešto što bi mogle požaliti. 

Treći korak: Jasni zahtjevi i očekivanja

Čim sredite svoje emocije nađite se s partnerom, preporučuje Cox. To ne znači da ćete se odmah pomiriti, već je to samo sastanak na kojem ćete odlučiti je li veza vrijedna spašavanja. Najvažnije je da obje strane budu iskrene u svojim zahtjevima i očekivanjima.

Četvrti korak: Gradnja nove veze

Ako ste odlučili oprostiti, trebate znati da je vaša stara veza mrtva. Stoga treba krenuti iz početka. Ta veza možda neće imati jednako povjerenje kao prva, ali bit će znak da vas ništa ne može rastaviti, tvrdi Cox. 

Iz neugodne situacije može se roditi još bolji odnos, ali samo uz određena pravila. Ta pravila uključuje pričanje o stvarima koji vas muče i ponovnu izgradnju povjerenja.

Peti korak: Vrijeme je za promjene

S novom vezom obje strane pristaju poraditi na sebi i popraviti stvari koje su jednog od njih natjerale da utjehu pronađe u tuđem krevetu.

Međutim, ako je partner već odlučio oprostiti prevaru, onda je ne bi trebao više ni spominjati, naročito ne u društvu. Sarkastične primjedbe i komentari o prošlosti uništit će brak zato što su dokaz da niste spremni za novi početak. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru