Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Poze produljuju strasti i jamče vam pravu eksploziju orgazma

Poze produljuju strasti i jamče vam pravu eksploziju orgazma
1

Seksualna poza u kojoj je žena gore, pruža joj mogućnost kontrole, zbog čega se osjeća samouvjerenije, a najlakše će zatrudnjeti u misionarskom položaju

VIDEO

Tjelesna dominacija pomaže ženi ojačati seksualno samopouzdanje, tvrde seksolozi. Stoga želi li više uživati u vlastitu (i partnerovu) tijelu, čak i ako karakterno nije sklona preuzimanju vodstva, u krevetu bi to svakako trebala napraviti. 

- Seksualna poza u kojoj je žena gore, odnosno na partneru, pruža joj mogućnost kontrole, zbog čega se osjeća sigurnije i samouvjerenije - kaže američka psihologinja i seksualna stručnjakinja dr. Debby Herbenick. No manjak samopouzdanja samo je jedan u nizu situacija i problema koji se mogu rješavati posebnim seksualnim položajima. Primjerice, žene će vjerojatno i lakše zanijeti u klasičnome misionarskom položaju nego u bilo kojem drugom, ističu znanstvenici. 

- Za razliku od drugih poza, u tom se položaju sjeme dulje zadržava u ženi, što povećava mogućnost začeća. Postavljanje jastuka pod donji dio leđa i stražnjicu povisit će ženinu zdjelicu, što će dodatno olakšati oplodnju jajašca - kaže njujorška seksologinja Amy Levine. No iako okupirana brigom oko začeća, žena bi se ipak trebala maksimalno prepustiti zabavi i užitku jer, kako tvrdi “ljubavna terapeutkinja” dr. Ava Cadell, kontrakcije maternice tijekom orgazma “usisavaju” spermije pomažući im da brže dođu do cilja. Orgazam je tako važan čimbenik začeća. 

Podizanjem se začinjava poza

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako “treniranje” seksa u misionarskom položaju ne bi brzo dosadilo, poželjno ga je “začiniti”. Podizanje ženinih nogu na partnerova ramena omogućuje dublju i intenzivniju penetraciju istodobno omogućujući muškarcu da zadrži kontrolu, kaže dr. Cadell. 

Iako je prerana ejakulacija medicinsko stanje koje ponekad zahtijeva i liječnički tretman, poza može pomoći muškarcu zadržati kontrolu, tvrdi Amy Levine. U misionarskom položaju on najlakše može stati kad osjeti da se bliži “kraju”, ističe.

Misionarski za dugotrajniji seks

Iako je prerana ejakulacija medicinsko stanje koje ponekad zahtijeva i liječnički tretman, poza može pomoći muškarcu zadržati kontrolu, tvrdi Amy Levine. U misionarskom položaju on najlakše može stati kad osjeti da se bliži “kraju”, ističe. 

Za više uživanja žena sama kontrolira ritam

Žene kojima je odnos ponekad bolan također bi trebale preuzeti kontrolu. 

- Osim što se preporučuje puno lubrikanta, one bi tijekom seksa češće morale biti gore. Tako će pronaći i zadržati ritam koji im odgovara - kaže dr. Herbenick.

Male promjene za veliki užitak

Žene će najviše uživati u položaju koji omogućuje prakticiranje tzv. tehnike koitalnog poravnanja, ističu seksolozi. 

- Iako je riječ o misionarskoj pozi, kako bi što uspješnije podraživao partnericu, muškarac bi se iznad nje trebao postaviti nešto više nego uobičajeno, i to tako da je penis pri penetraciji, umjesto gore, usmjeren prema dolje - objašnjava dr. Debby Herbenick. Tijekom ispitivanja kod parova koji su rabili CAT tehniku žene su češće i jače doživljavale orgazam nego one koje su masturbirale. A misionarsku pozu može “začiniti” i promjena lokacije. 

- Lezite na stol i obujmite ga nogama ili ih oslonite na rub. Tako će njegove ruke biti slobodne pa će vas moći milovati, a kako je partner okomit, i vi ćete se nesmetano moći stimulirati - savjetuje seks-trener Dorian Solot. Osim toga, ta poza nije fizički zahtjevna, pa seks može trajati, i trajati... 

Bočno za one s "obdarenijim" partnerima

Bočni položaj omogućit će ženi lakše kontroliranje opsega i intenziteta partnerovih pokreta. Izazivaju li joj druge poze neugodu, u bočnoj će se, ‘diktirajući’ njegov pokret, moći lakše opustiti.

Kruženjem se iskoristi baš svaki centimetar

Poza u kojoj će žena uživati i s manje obdarenim muškarcima je ona u kojoj je partnerica gore, no važno je da su njezini pokreti zdjelicom kružni te da se rjeđe podiže i spušta.

Kaubojke na vrhu uživaju još više...

Umjesto klasične poze u kojoj je žena gore, okrenite mu se leđima, a noge izravnajte i stavite između njegovih. Zbog čvršćeg prianjanja oboje ćete uživati još više, savjetuje dr. Dorian Solot.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje