• Članak
  • Komentari 0
  • Share 1
  • Tweet5

Velika ljubavna abeceda za sretno odmaranje u dvoje

Sitne nježnosti poput držanja za ruke ili nježna predigra na plaži učvrstit će emocije međusobnog poštovanja, suosjećanja i “zakrpati” rupe u vezi

Srijeda, 01. 7. 2009. u 06:30    Piše: Nika Borovac
Velika ljubavna abeceda za sretno odmaranje u dvoje Fotolia Igra u vodi stvara bliskost
Idealno vrijeme za uništavanje rutine, jedne od najvećih ubojica bliskosti, definitivno je ljeto tijekom kojeg partneri imaju više vremena za sebe. Stres i nesuglasice nagrizaju odnos malo - pomalo sve dok partneri zaborave na sitnice zbog kojih su se zaljubili jedno u drugo. Avanturističko putovanje te aktivnosti koje podižu adrenalin poput raftinga ili bungee jumpinga djeluju na mozak tako da potiču hormone bliskosti, što je pravo osvježenje.
A-Đ

>>Avantura>> Osjećaj zaljubljenosti nastaje zahvaljujući hormonima dopaminu i adrenalinu zbog kojih se crvene obrazi, apetit slabi i klecaju koljena dok je partner blizu. Isti  učinak postiže se avanturističkim i uzbudljivim aktivnostima. 
>>Brbljanje>>Šutnja je obrambeni mehanizam kojim ljudi pokušavaju emocionalno ucijeniti, ali i stati na kraj svađama i teškim riječima. Opušteno brbljanje o omiljenim ili novim temama jedan je od načina na koji se veza oporavlja.
>>Cerekanje>>Kortizol i adrenalin koji se povisuju tijekom stresa i lošeg raspoloženja u normalu vraća smijeh. Humorističan film, maratonsko pričanje viceva, škakljanje ili glupiranje u krevetu izazvat će salve smijeha.
>>Češkanje>>Češkanjem se reducira aktivnost u područjima mozga koja su povezana sa sjećanjima na bol. Partnerovo nježno češkanje po leđima i vratu, koji je erogena zona većini žena, može poslužiti kao uvod u predigru. Podlaktica ili tjeme također su idealna mjesta za dodir. 
>>Ćaskanje>>Bezbrižni razgovori s prijateljicama ponekad su neizvedivi s partnerom. U većini slučajeva zato što on nije pričljivog karaktera, no čest je slučaj da su razlog tome nagomilani problemi. Opuštena atmosfera na plaži ili terasi omiljenoga kafića dobra je podloga. 
>>Druženje>> Tijekom zajednikog života mnogi se partneri osjećaju udaljenije nego tek na početku veze. Izmeu njih stoje hrpe neopranog rublja, svađe i nesuglasice koje se talože vremenom. U tom je sluaju najbolje izići u večernji izlazak- 
>>Đumbir>>Afrodizijaci kao što su ljuti začini poput đumbira ubrzavaju krvotok i poboljšavaju cirkulaciju svih dijelova tijela - uključujući i erogene zone. Isprobajte ginseng, čili, curry i ostale začine koji su odličan poticaj za seksi ljetne igrice u krevetu.

NASTAVAK

Tagovi: ljeto, ljubav, strast, parovi, brak, veza

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar