• Članak
  • Komentari 2
  • Share 1
  • Tweet10

I muškarci su ranjivi, boje se povjeriti, a žene ih zbunjuju

Iako to nikad neće priznati, i muškarci se boje povjeriti svoje strahove i ranjivost kako ih žene ne bi počele gledati u neželjenom svjetlu, a tijelo žene im je misterij

Subota, 06. 11. 2010. u 14:15    Piše: Matija Majdak
I muškarci su ranjivi, boje se povjeriti, a žene ih zbunjuju Fotolia Muškarci rijetko o sebi misle da su tajanstveni

Strahove, bol, ranjivost i želje muškarci će najčešće zadržati za sebe. O tome će izbjegavati razgovarati sa ženama zbog 'skripte muškosti' koja im je "dodijeljena" tijekom života. Ponekad se ne žele povjeriti jer se jednostavno boje što će sve otkriti ili ne žele otkriti tko su oni zapravo da ih žene slučajno ne bi prestale voljeti, otkrio je američki pisac Chris Abani za Oprah.com.

Muškarci komuniciraju, često vrlo direktno. Problem nastaje ukoliko žene katkad ne prihvaćaju jednostavni muški način komunikacije. Komunikacija nije igra, a muškarci jednostavno nisu toliko sofisticirani da govore više nego što treba. Ako ne nazovu nekoliko dana nakon spoja, to je zato što se boje da će žene misliti da su lovci. Uvijek će nazvati drugi ili treći dan ili neće uopće nazvati ako više nisu zainteresirani. 

Misterij seksa i tijela

Žensko tijelo je prava misterija za muškarce, priča Abani. Čak i ako misle da su naučili sve o nekom dijelu ženskom tijela, svjesni su da je svako tijelo drugačije i da će opet učiti ispočetka. 

Seks je također "problem"  za muškarce, iako se to ženama tako ne čini. I muškarci često imaju osjećaj da su nedorasli u krevetu. Dok god se moraju nositi s tim osjećajem, pokušat će ga prebaciti na žene.

Jači spol je nerijetko nesiguran i u svoj izgled i jako ih muči što žene zapravo misle o njima. Poklonjene sitnice ili odlazak na kavu uzbuđuju muškarce, ali oni nikad neće pokazati tu svoju stranu. Zagrljaj i držanje za ruke nešto je za čim žudi svaki muškarac, možda čak više od žena. 

Žene su daleko seksipilnije i ljepše nego što će to same sebi priznati, a muškarci su vrlo zbunjeni, ali i vrlo sretni što ih žene žele uz sebe. Muškarci odrastaju u uvjerenju da su žene tajanstvene. S druge strane, o sebi nikad ne misle da su tajanstveni, već se samo pitaju zašto žene ne shvaćaju njihovu jednostavnost. 

- Stvar je ovakva: vi, žene nas spašavate svaki dan u malim, sitnim stvarima, pa zašto onda ne bi i na ovaj način? Dopustite nam da otkrijemo vaše tajne, recite nam kako želite biti voljene, pokažite nam način na koji želite da vas gledamo, ali - da vas stvarno vidimo - zaključio je Abani.


Pročitajte više vijesti iz rubrike Ljubav i seks.

Tagovi: tajne, ljubav, veze

Izdvojeni komentari 2 komentara Pogledaj sve komentare
08.11.2010., 23:48

estella: nije uvijek tako...ja nikako ne mogu napisati romantičnu poruku, dok mom dečku to nije problem...mislim, nije neki romantičar ali pokazuje mi da me voli puno bolje i češće nego što ja to radim :(

08.11.2010., 20:18

Tani@: žene s lakoćom pišu romantične poruke......ja to svom dečku često šaljem; dok on to može pokazati jedino na djelu .....

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar