Obavijesti

News

Komentari 183

Bračulj: Kerum mi je opsovao majku i prijetio da će me ubiti

Bračulj: Kerum mi je opsovao majku i prijetio da će me ubiti
4

Orel Bračulj je nešto odgovorio Kerumu, nakon što mu je ovaj prigovorio. Kerum je potom poludio i počeo ga vrijeđati. Tučnjavu su spriječili ljudi koji su bili s Kerumom

VIDEO

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u srijedu se sukobio sa 69-godišnjim Orelom Bračuljem u trgovačkom centru Joker. Sve je počelo zbog hrane za mačke koja je bila u kanti. Kerum vidio kantu i naredio svojim ljudima da pogledaju što je unutra, da nije možda bomba.

- Ušao sam u Joker, negdje oko 14 sati. Došao sam sa svojom torbom i kantom ribe koju svaki drugi dan nosim u Dicmo nahraniti 16 mačaka, u spomen na pokojnu kćerku. Sjeo sam u kafić popiti kavu. Kerum je već bio tamo s pet-šest muškaraca. Prošao sam na metar od njega. On je odmah pitao čija je ono kanta, da pregledaju da slučajno nije bomba. Kanta je bila zatvorena. Ja sam rekao pa to je moje, da sam tu, da nema problema. On je na to planuo rekavši, citiram: 'Pi... ti mile materine, je... ti majku usr...! Ti si nitko i ništa ti si agent Udbe, ubit ću te kad-tad sigurno! Pošao je prema meni da me fizički napadne, ali tri muškarca su ga zadržala. Tada su mene zaštitari ispratili van. Odmah sam to sve prijavio policiji jer se bojim za svoj život - rekao je Bračulj.

Navodno je Kerum prepoznao Bračulja jer je on, kao predsjednik humanitarne organizacije iz Dicma, odavno znao, kako sam Bračulj tvrdi, da je Kerum tijekom ratnih godina prepakiravao humanitarnu pomoć u svojoj garaži na splitskim Brdima i prodavao je u svojoj trgovini na istoj lokaciji. 

- Ja znam da sam mu iznajmio prostor na Brdima. Bio sam u najmu, a Kerumu sam prostor dao u podnajam. Nevenka Bečić mi je rekla: 'Šteta što sad odlaziš, baš smo ušli u biznis.' Nikad nisam ranije bio u konfliktu s Kerumom, uredno mi je plaćao najam od tadašnjih 12.000 maraka -  kaže Bračulj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je inače u Splitu najpoznatiji po nošenju bedža Josipa Broza Tita, kojega će, kako je rekao, nositi dok god bude mogao hodati. Na prošlim parlamentarnim izborima bio je na listi Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP). 

Policija je jutros bila u kafiću uzeti izjave od svjedoka. Kerum nije bio dostupan za komentar, kao ni njegova sestra Nevenka Bečić. Kako doznajemo, Kerum je bio na razgovoru u policiji. Policija je u četvrtak poslijepodne izvijestila kako je od Splićanina (69) zaprimila prijavu protiv gradonačelnika Keruma. Tu je prijavu policija proslijedila Državnom odvjetništvu u Splitu.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag