Obavijesti

News

Komentari 0

Treba li Metkoviću psihijatar nakon 16 godina 'Jambovanja'

Treba li Metkoviću psihijatar nakon 16 godina 'Jambovanja'
1

I dok Jambo traži svoj peti mandat, priliku čekaju HDZ-ovci, ali i nova politička opcija "Most nezavisnih lista" koja uživa veliku potporu, posebice među mladim biračima

VIDEO

Može li Metković izdržati još 4 godine 'Jambovanja'? 

Pri kraju četvrtog mandata aktualnog gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba, koji nakon nekoliko promjena stranačkih dresova trenutačno nosi HSS-ov, Metković bilježi neslavne brojke. Na birou je preko 2500 nezaposlenih, gradska blagajna bilježi minus od osam milijuna kuna, a nisu realizirani ni državni projekti poput obrane od poplava desne strane grada. 

O ovoj investiciji Hrvatskih voda puno se pisalo, a od samih početaka pratile su je političke kontroverze. Posao je dodijeljen Konstruktoru, nakon čega su se neke domaće tvrtke žalile upozoravajući da se radi o političko-poduzetničkom lobiju koji namješta poslove Željku Žderiću. Kamioni su s prvim danima 2012. godine počeli dovoziti materijal za nasip, urađen je i dio pripremnih radova. Međutim, nije dovršeno niti jedan posto planiranoga. 

Iako je Jambo na prošlim parlamentarnim izborima žestoko napadao SDP, a današnjeg ministra uprave Arsena Bauka nazivao "crvenim paukom s malim mudima", danas hvali SDP-ovu Vladu i nastoji s SDP-om i HNS-om ući u koaliciju na županijskoj razini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Metkovčani: Jambo ima više od stotinu kaznenih prijava

Mnogi smatraju da bi Jambo mogao odgovarati pred pravosudnim tijelima RH ako izgubi izbore. 

Metkovčani kažu da je zaradio više od stotinu kaznenih prijava, ali i optužnicu koju je protiv njega podiglo Državno odvjetništvo zbog afere Suša koja je vezana za isplatu šteta od elementarne nepogode suše iz 2003. godine. 

U aferi "Bunda i dragulji" Metkovac Lukica Kadijević optužio je Jambu da je preko njega od švercera iz Ukrajine i Slovačke kupovao skupocjene Fendi bunde i markirane dragulje za dame iz političkih krugova u vrijednosti od 345 tisuća eura. Naime, Jambo je Kadijeviću ostao dužan 38 tisuća eura zbog čega je morao založiti suprugin stan kako bi mogao vratiti navedeni iznos. 

U utrci je i HDZ, ali mu je minus što je s Jambom bio u koaliciji

Za vlast u Metkoviću će se osim Jambe boriti i lokalni HDZ koji na izbore izlazi u koaliciji s HSP AS, HSLS-om i HSU-om. 

On što će biti uteg metkovskom HDZ-u su sukobi unutar stranke i obračun sadašnjeg predsjednika Nikole Oršulića sa starom garniturom koja je na prošlim lokalnim izborima bila jako blizu pobjede nad Jambom. 

Osim toga, njihovi koalicijski partneri HSLS i HSU do prije desetak dana zajedno s Jambom činili su vladajuću koaliciju i suodgovorni su za loše stanje u kojem se nalazi Metković pa bi metkovskom HDZ-u to mogao biti dodatni minus u pokušaju preuzimanja vlasti. 

Psihijatar Božo Petrov ozbiljno 'prijeti' Jambu

Veliku potporu posebno među mlađom populacijom uživa nova politička opcija 'Most nezavisnih lista' koja je za gradonačelnika kandidirala mladog psihijatra dr. Božu Petrova. 

Oni su prvi izišli s gradonačelničkim kandidatom i svojim  istupima i aktivnostima u vrlo kratkom vremenu nametnuli se kao jedina istinska oporba u gradu. Da su ozbiljno ušli u borbu za preuzimanje vlasti u Metkoviću svjedoči i činjenica da su predočili svoju dugoročnu strategiju razvoja Metkovića pod imenom Metković 2021 na kojoj su više od godinu dana radili stručnjaci iz različitih područja. 

Jambo neće štedjeti novac kako bi osvojio peti mandat po redu, a njegova populistička kampanja u kojoj dijeli srdele, masline i dolazi na svaki sprovod još uvijek prolazi kod dobrog dijela građana Metkovića. 

Na lokalnim internetskim portalima kampanja se najavljuje zanimljivom doskočicom Psihijatar vs. Čovjek koji je volio sprovode. Metkovčani se pitaju je li nakon 16 godina Jambe njihovom gradu potreban psihijatar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor