Obavijesti

Viral

Komentari 86

Duh otporan na egzorcizam je sijao strah noževima i križem

Duh otporan na egzorcizam je sijao strah noževima i križem
1

Jedan od najslavnijih paranormalnih slučajeva u povijesti Australije još i danas plijeni pažnju javnosti, a njegovi su istraživači sada razotkrili baš sve detalje...

VIDEO

Tony Healy i Paul Cropper dva su australska istražitelja paranormalnih pojava. Nakon dva desetljeća rada svojih su 11 najbizarnijih slučajeva odlučili podijeliti s javnošću u obliku knjige 'Australski poltergeist'. 

Jedan od njih je i slučaj poltergeista tj. duha koji se nastanio u kućici u australskom gradiću Humpty Doo. Opsjedao ju je nekoliko mjeseci, a u to su se 1998. godine uvjerili i Healy i Cropper. 

Zlokobno ih podsjetio na tragičnu smrt prijatelja

Sve je započelo u siječnju 1998. godine, kada su tadašnji vlasnici kuće primijetili da im netko po kući razbacuje šljunak. Bilo ga je posvuda - po podu, po stolovima i krevetima. Iste noći dva su bračna para i njihov kućni prijatelj na svoje oči vidjeli kako 'nevidljiva sila' razbacuje noževe i staklene predmete i vuče ih po sobi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Paranormalni događaji potpuno su ih prestravili, pa su u tri navrata zvali tri različita svećenika kako bi nad kućom izveo egzorcizam. Ni jedan pokušaj nije uspio. Za vrijeme jednog obreda duh je sa zida zbacio raspelo.  

Treća faza opsjednutosti bila je kada je poltergeist zidove počeo ispisivati riječima koje, na prvu, nisu imale previše smisla. Prva serija riječi koje su se pojavile bile su 'vatra', 'koža', 'automobil', 'pomoć', 'Troy'. Bilo je to samo nekoliko mjeseci nakon što je u automobilskoj nesreći nedaleko od opsjednute kuće stradao njihov prijatelj Troy Raddatz

Istražitelje napao noževima i kamenjem

Nakon grafita duh se vratio na vandalizam. Porazbijani su kućanski uređaji i prozori. Tu u priču ulaze istraživači Healy i Cropper. U travnju 1998. godine u njoj su proveli pet dana i pet noći. 

- U nekoliko sam navrata vidio kako se objekti materijaliziraju iz ničega. Preživjeli smo bacanje noževa i baterija te tri 'kiše' kamenja, izjavio je Healy za Daily Mail

- Poruke na zidovima definitivno su bile vrlo zlobne, no, da me duh zaista želio ozlijediti, zabio mi bi nož u leđa. A nije, zaključio je Healy. 

Nekoliko mjeseci kasnije duh je napustio opsjednutu kuću, a slučaj još i danas golica istraživače paranormalnoga. 

Podrijetlo riječi 'Poltergeist'

'Poltergeist' dolazi od njemačkih riječi 'polter' (praviti buku) i 'geist' (duh). Termin potječe iz germanske mitologije gdje je označavao natprirodni entitet koji se manifestira na fizičku okolinu bacanjem predmeta i pravljenjem buke. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.