Obavijesti

Lifestyle

Dress code na vjenčanju: Bez bijele, goth looka i kič detalja

Dress code na vjenčanju: Bez bijele, goth looka i kič detalja
1

Kod odabira odjeće gosti trebaju pripaziti da na pogrešan način ne privlače pažnju na sebe, a s traperom, velikim dekolteom ili bijelom haljinom sigurno će pogriješiti

VIDEO

Iako su se pravila o odjeći uzvanika na vjenčanju modernizirala, postoje neke norme koje je bolje ne prekoračiti, jer biste mogli izazvati začuđene poglede okoline i samih mladenaca, piše MSN.

Gosti su gosti, a mladenka centralna ličnost svadbe, stoga je nepristojno odjenuti bijelu opravu po kojoj se ona treba isticati, naglašava modna stilistica i autorica knjige "Odjeni se najbolje što možeš", Clinton Kelly.  Ljubiteljima svijetlih nijansi savjetuje bež, svijetlo ružičastu ili boju pijeska umjesto bijele.

Darkerski i goth look

Iako gotički look i razne darkerske kombinacije mogu izgledati urbano i originalno na ulici, na vjenčanjima one naprosto ne prolaze, kaže osnivačica modne kuće specijalizirana za vjenčanja, Julie Sabatino. Iako je sasvim prikladno odlučiti se za crnu kombinaciju koja u pravilu djeluje vrlo elegantno, baršunaste ili kožnate ogrlice oko vrata, metalno prstenje, crni nokti i intenzivan smokey eyes nisu dobar odabir za vjenčanje.

Katastrofa u traperu

Rustikalna, opuštena vjenčanja u intimnoj atmosferi posljednjih godina su vrlo popularna, no bez obzira na mjesto svadbene svečanosti, traper je naprosto zabranjen, kaže Sterling. U tu klopku često upadaju muškarci, koji smatraju da je dovoljno iskombinirati traperice s casual košuljom, no time otkrivaju koliko su nemarni i neinventivni, a uz njih će i njihova partnerica izgledati pretjerano dotjerana.

Naglasak na dekolte

Lijep, umjeren dekolte dobitan je adut na svakoj ženstvenoj haljini, no onaj toliko pritisnut da grudi "kipte van" ili pak dekolte do pupka apsolutno su neprimjereni, smatra Sterling. Takav će outfit izgledati vulgarno i kao očajnički pokušaj dobivanja pažnje, složni su stilisti.

Poslovni styling

Kostim strogog kroja za žene ili pak plavo odijelo i bijela košulja s plavim prugama za muškarce dobar su izbor za poslovni sastanak, ali ne i vjenčanje. Ono treba biti proslava s puno plesa, a takav outfit ostavlja dojam hladnoće i dosade.

Manje je više i kod nakita

Žene mogu pasti u napast da se kao uzvanice na vjenčanju posebno dotjeraju, no nošenje tijare i pretjerivanje s nakitom prije će ostaviti dojam modnog neukusa nego ukusa.

Bosonogi debakl

Odabir dobrih cipela važan je, ako ne i najvažniji dio cijele odjevne kombinacije. Osim boje i modela, vrlo je bitno da pete budu toliko visoke koliko možete podnijeti, a ne da se prva dva sata mučite u bolovima, a ostatak svadbe provedete bosi na podiju, ističe Sterling. Idealan odabir su cipele s petom od četiri do osam centimetara.

Kič detalji

Natapirane frizure u stilu osamdesetih, čipkasti bijeli grudnjak koji viri ispod bijele haljine, kombiniranje više životinjskih uzoraka, neonski make up i slični detalji s pravom će vam osigurati titulu najgore odjevene.

Usko, kratko i neukusno

Minice nisu zabranjena odjeća na svadbi, no ipak valja pripaziti na duljinu haljine i suknje, a krajnja granica treba biti do polovice bedara, ističe Sterling. Odlučite li se za ultra kratku haljinu, tada ona obavezno mora biti malo šireg kroja, jer ćete u protivnom izgledati vulgarno.

Krinoline za bal isto su pretjerivanje

Iako svečane, duge haljine s krinolina-krojem mogu izgledati lijepo, ali ne i prikladno. Bez obzira kakav je model haljina mladenka odabrala, a gosti često ne mogu niti znati, raskošne haljine nisu dobar izbor. Nepisano je pravilo da se za vjenčanje treba urediti, ali ne i s ciljem privlačenja pozornosti pretjerivanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju