Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Moda za dame: Da pokazivanju koljena, no odbacite minice

Moda za dame: Da pokazivanju koljena, no odbacite minice
1

Zrelije godine ne znače da se vaša garderoba treba svesti na vrećaste veste, razvučene majice i trenirke. Uz par kvalitetnih komada i dobar detalj zablistat ćete

VIDEO

50+ nije razlog da se odijevate bapski. Pokušajte odbaciti misao da imate toliko godina i da biste se trebale odijevati u skladu s time što je netko propisao prije 40 godina, kaže jedna od naših ikona stila Tihana Harapin Zalepugin.

Dodaje kako se danas u trgovinama može pronaći kvalitetan i zanimljiv izbor odjeće za dame u zrelijim godinama.

- Imamo čak nekoliko modnih dizajnera koji su se posvetili tome kako uljepšati upravo tu generaciju. Ta odjeća nije uvijek jako skupa. Osim toga, ako kupujete planirano, odjevne predmete možete kombinirati jer su dugo aktualni i kvalitetni te prilagođeni svim godinama od zrelosti do dublje starosti, ženama s viškom kilograma, ali i onima s manjkom - dodaje.

Tada je dovoljno nabaviti nekoliko boljih komada koje godinama možete koristiti, a lako ih je nadopuniti nekim detaljem.

- Za one kojima je dizajnerska odjeća ipak preskupa postoje Zara ili H&M, na primjer. Nema nikakvog razloga da žene u zreloj dobi i tamo ne potraže kakav zgodan odjevni predmet - kaže naša sugovornica.

Iako se može zaključiti da crna, siva ili smeđa mogu dodati godine, Tihana Harapin-Zalepugin preporučuje da ih se ipak držimo kao osnove garderobe. 

- Svakako treba izbjegavati previše boja na sebi, a crna i siva lako se kombiniraju. Nisu to boje koje će vas postarati: crna može biti prekrasna ako ju nosite s osmijehom na licu, ili nekim crvenim šalom - kaže. 

To nisu boje tuge, one mogu biti znak opreza, zrelosti i mudrosti, ističe naša sugovornica. Osim toga, ti komadi odjeće mogu se nositi i u svečanijim prilikama jer djeluju decentno. I ne manje važno: te boje mogu sakriti nesavršenosti na tijelu. Većina žena problem sa širokim bokovima ili opuštenom guzom obično izbjegava nositi hlače, no za to nema razloga. 

- Teški materijali kao što su tvid, vuna ili štof su dugotrajni, ali opterećuju jer ih je teško kombinirati. Ponekad je efektnije izabrati laganiji materijal pa hlače kombinirati s niskim čizmicama i zanimljivom jaknom - kaže Tihana Harapin Zalepugin.

Mini je za mlađe, ali i vi možete pokazati koljena

Trebate izbjegavati mini, ali nema razloga da se držite decentnije varijante “malo ispod koljena”. Kombinirajte suknju do koljena s debelim čarapama i čizmicama. Maksi dužine nosite u svečanijim prilikama.

Torba podiže 

Ne birajte preglomazne torbe koje izgledaju vrećasto. Uvijek je bolje izabrati neki malo drugačiji dizajn, torbicu koja će dati dodatni šarm odjevnoj kombinaciji. Izbjegavajte imitacije dizajnerskih torbica, to nije za zrele žene.

Trajnu izbacite  

Trajnu trajno izbacite s glave jer će vas postarati. Lijepa, opuštena kosa prekrasan je ukras. Ako bojite kosu, redovno prekrivajte izrast barem kolor-šamponom.

Nakit i šalovi 

Uvijek je bolje manje i odmjereno nego više, s tim da treba imati na umu da svi komadi moraju biti usklađeni. No, dovoljni su prsten i naušnice, ili naušnice i ogrlica. Kupujte kvalitetniju bižuteriju ako nemate zlato, da se ne ostruže boja i lak s nje. I ogrnite se šalom ili pašminom u boji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje