Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Odmor od štikli - ravne cipele nose se i uz večernji styling

Odmor od štikli - ravne cipele nose se i uz večernji styling
17

Ovaj trend diktiraju stvarne žene, a u svoje kolekcije ravne su cipele uvrstila brojna dizajnerska imena poput Prade, Givenchya, Chanela i Dolce&Gabbane

VIDEO

Tenisice, ruksak i ravne cipele na vrhu su ljestvice popularnosti, a trendove za aktualnu sezonu diktiraju, prije svega, stvarne žene. Dizajneri su odlučili pomno proučiti što nose i to im ponuditi u kolekcijama. 

- Koliko su street style fotografije moćne, pokazuje i to da je jedan obični ulični trend pronašao mjesto na ‘haute couture’ revijama. Sve je počelo popularnim Nikeovim modelom Air Max tenisica koje smo mogli vidjeti na svim street style stranicama, a odjednom i na revijama. Kako modne korporacije nužno moraju pratiti trendove, tako i dizajneri moraju prilagoditi svoj dizajn. Izuzev ovog trenda, ravne cipele mogle su se vidjeti i na revijama Dolce&Gabbane i Giorgija Armanija - prokomentirao je Manuel Maligec. U novim modelima pistom se prošetala i manekenka Korina Ana Buljević. 

- Ono što sam vidjela na svjetskim modnim tjednima bile su uglavnom ravne cipele. Ako je dizajner i imao potpetice, to nikada nisu bile visoke i tanke. Na visokoj potpetici imaš osjećaj kako hodaš i to odlično izgleda. Navikneš se šetati u štiklama, pa je u početku bilo čudno nositi ravne. No u njima si kao na ulici, cipele ne žuljaju i ne možeš pasti na pisti - govori. 

Ove su se sezone sandale spustile s “visina” - ravne, na platformu ili tek malu potpeticu, i prevladavaju u većini kolekcija. Proenza Schouler, Prada, Givenchy, Céline, Phillip Lim, Tommy Hilfiger, Chanel i Dolce&Gabbana predstavili su ravne cipele kojima su oduševili ljubitelje mode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nesavršena modna ikona 

Ravne cipele, posebno balerinke, ponosno je nosila Audrey Hepburn unatoč velikom broju cipela (42). 

Nosi ih i Victoria Beckham iako je dokazala da u štiklama može i vježbati

Ruku na srce, koliko god obožavamo najdraži par cipela na visoke potpetice, za svakodnevne obveze i izazove puno je udobnije i praktičnije nositi ravne cipele. 

- Iznimno mi je drago što dolazi trend ravnih cipela. Prije svega, vjerujem da je to iz potrebe za funkcionalnošću i olakšavanjem svakodnevice ženama. Obožavam lakoću nošenja kako odjevnih predmeta, tako i obuće te torbi - objašnjava dizajnerica Ana Maria Ricov te nastavlja:

- Tijekom dana uvijek nosim ravnu obuću jer jedino tako mogu izgurati dan. Iako volim cipele na potpeticu, preferiram one malo ‘robusnije’ poput platformi ili na punu petu iz razloga što su udobnije i nosivije. Takve kombiniram za večernje izlaske - objašnjava. S njom se slaže i njezin mlađi kolega Manuel. 

- Suvremena žena vodi kaotičan život, a kome je u principu zgodno trčati okolo u visokim potpeticama? Vrijeme kada je žena bila vezana uz domaćinstvo je prošlo svršeno vrijeme - govori Manuel, koji razumije potrebu, ali je ipak veliki zagovornik visokih potpetica. A ravne modele za svaki dan bira i Korina Ana Buljević.

- Preferiram ih zbog praktičnosti i užurbanog načina života. Kako je New York užurban grad i trčim s castinga na casting, one su za mene bolji izbor - završava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara