Obavijesti

Viral

Komentari 0

Za sve prirodoljupce: Pošalji eko poruku i osvoji nagrade!

Za sve prirodoljupce: Pošalji eko poruku i osvoji nagrade!
2

Povodom Dana planeta Zemlje, koji smo obilježili 22. travnja, Zdrava Krava nagrađuje svoje čitatelje koji pošalju nakreativniji eko poruku u sklopu nagradnog kviza!

VIDEO

Zdrava Krava povodom Dana planeta Zemlje nagrađuje svoje čitatelje sa 30 EKO TEKA Zdrave Krave. To su EKO TEKE koje su dizajnirane posebno za čitatelje Zdrave Krave i unikatne su, a napravljene su u 30 primjeraka. Uključi se u nagradni kviz Zdrave Krave i napiši svoju eko poruku do 28.4. u 12 !  Kviz odigraj ovdje.

Dan planeta Zemlje tradicionalno se obilježava 22. travnja svake godine. Svatko od nas bi se na taj dan trebao prisjetiti koliko nam je okoliš bitan i na koje sve načine možemo doprijeti njegovu očuvanju. Danas su ljudi sve više svjesni činjenice da male, svakodnevne odluke mogu imati veliki utjecaj na svijet u kojemu živimo. Također, nije dovoljno da smo samo svjesni ove činjenice, već su potrebna i djela, kroz koja dajemo svoj doprinos očuvanju prekrasne prirode koja nas okružuje.

Nagrađujemo najkreativnije eko poruke

Potrebno je točno odgovoriti na tri pitanja unutar kviza nakon čega će se pojaviti obrazac u koji je potrebno upisati svoje podatke i eko poruku. 30 eko poruka koje izaberemo kao najbolje i najinspirativnije osvajaju EKO TEKU Zdrave Krave. Ako krivo odgovoriš na pitanje, pojavit će se link na članak u kojem možeš pronaći točan odgovor na pitanje i krenuti ispočetka s rješavanjem kviza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kviz odigraj ovdje. Sretno svima!


EKO TEKA – 100% recikliran proizvod

Agencija za zaštitu okoliša navodi da recikliranje papira dovodi do smanjenja zagađenja vode za 35 posto i smanjenja zagađenja zraka u odnosu na primarnu proizvodnju papira za 74 posto. Reciklirani papir danas se sve više koristi u proizvodnji knjiga, rokovnika, novina i drugih proizvoda.

Ekipa iz ACT Printlab (link na www.printlab.hr) iz Čakovca, osmislila je u potpunosti recikliran proizvod EKO TEKU (link na www.ekoteka.info), s glavnim ciljem da svaki dio ovog proizvoda bude u potpunosti iskoristiv te da se u njegovoj proizvodnji koristi što više odbačenih i starih materijala.

Papir korišten za izradu EKO TEKE je reciklirani, otisnut eko bojama. Tekstil na koricama EKO TEKE dobiven je iz bačenih košulja, premalih majica i haljina iz mladosti. Također, osmišljena je u potpunosti razgradiva etiketa sa sjemenkama s kojom možeš posaditi smreku. Kako bi EKO TEKA i okoliš ostali očuvani, do tebe dolazi upakirana u ekološku ambalažu u koju možeš staviti svoju najdražu fotografiju.

Kviz odigraj ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.