Obavijesti

Reporteri

Komentari 98

Nevrijeme: Potop u Dalmaciji, gromovi su palili kuće i aute

Nevrijeme: Potop u Dalmaciji, gromovi su palili kuće i aute
12

U nedjelju ujutro veći dio Hrvatske zahvatila je jaka kiša. Na području zadarske županije izazvala je velike probleme. U trajektom pristaništu Preko nastao je kaos

VIDEO

Na zadarskom području u nedjelju nešto iza devet sati nevrijeme je poplavilo ulice čiji šahtovi nisu mogli popiti svu silinu vodene bujice, kako to u Zadru obično biva za svake malo jače kiše. Voda se zadržavala na dnu gotovo svake nizbrdice u Zadru, poplavio je podvožnjak u Biogradu kao i centar tog grada. 

Na trajektnom pristaništu u Preku na otoku Ugljanu umalo je došlo do incidenta. 

- Premda je kiša pljuštala samo dvadesetak minuta, i to je bilo dovoljno da potopi dio parkirališta za ukrcaj vozila u trajekte. Putnici su do automobila mogli doći gazeći kroz oborinsku vodu duboku 30-ak centimetara. Osoblje luke je pri ukrcaju dalo prednost vozačima čija su vozila zaglavila u lokvi, a to je izazvalo nezadovoljstvo onih koji su čekali više od sat i pol vremena jer su već propustili prethodni trajekt. Čini se da graditelji parkirališta ovakve pojave nisu uzeli u obzir! - rekao nam je čitatelj D. Ž. koji je poslao fotografije "plivajućih" automobila u Preku. 

Gromovi zapalili kuće i aute u Ninu, Zadru, Pagu

Pucali su i gromovi pa su tako zapalili kuće u Ninu i Zadru, a vatra koja se zapalila od udara groma progutala je stvari koje su vlasnici držali u potkrovlju. 

Vatru u Ninu ugasili su vatrogasci  dobrovoljci iz DVD-a Pljusak i Privlaka te Javne vatrogasne postrojbe iz Zadra, a vatrogasci JVP Zadar ugasili su vatru i u zadarskoj četvrti Skročini. Nitko od ukućana na sreću nije ozlijeđen te su nevrijeme 'pregrmili' isključivo trpeći štetu. 

Grom je udarom zapalio požare na kući u Košljunu na Pagu, automobil u Zemuniku te nisko raslinje u blizini kuća u Kruševu. Od groma je stradalo u stablo na Boriku u Zadru koje se zapalilo, te još jedno u Diklu koje je palo na automobil i oštetilo ga. Vatrogasci su pogasili požare i sanirali neke štete od poplava. 

Grom je oštetio  neke kuće na zadarskom području te preko strujnih instalacija oštetio električne uređaje ljudima koji ih nisu isključili na vrijeme.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith