Obavijesti

News

Komentari 140

A mislili su da ima bronhitis: Sven (1) se bori za svoj život

A mislili su da ima bronhitis:  Sven (1) se bori za svoj život
1

Šesnaestomjesečni Sven Jurković iz Slavonskog Borda razbolio se prije mjesec dana, a njegovi roditelji niti u snu nisu mogli pomisliti da se radi o karcinomu

VIDEO

Sven Jurković iz Slavonskog Broda ima 16 mjeseci i bori se s teškom bolesti. Trenutno je u Klaićevoj bolnici u Zagrebi gdje se liječnici bore za njegov život. Mališan je treće dijete u obitelji, ima stariju sestru (8) i brata (5). Razbolio se prije mjeec dana, no njegovi roditelji otac Dražen (45) i majka Ivana (29) niti u snu nisu mogli pomisliti da se radi o karcinomu. 

Unazad dvadesetak dana vodili smo ga liječničku jer se prvo sumnjalo u bronhitis, pa je dobio upalu uha, nakon čega je prestao jesti i naglo gubiti na težini. Nakon nalaza krvi dali su mu željezo, to mu je propisala liječnica koja je bila na zamjeni. Kada je došao njegov liječnik on je konstatirao. da mu je dana veća doza željeza nego je trebala, pa da zbog toga ne može jesti dok se to ne normalizira. Dobio je uputnicu za pregled kod gastroeneterologa na što je morao čekati deset dana, nakon pregleda uputili su ga na odjel pedijatrije. Liječnica ga je pregledala i odmah je kontaktirala Kliniku za tumore u Zagrebu bolnicu tako da je dijete u istom danu s njegovom majkom prebačeno u Zagreb. Liječnica u Zagrebu mi je rekla da tumorne stanice koje su pronađene na jednom od bubrega kod Svena nisu od prije dva tjedna, da je moguće da se on s njima rodio. Nikome nije jasno kako to ranije nije otkriveno. Tumor se sa bubrega proširio na trbušnu šupljinu i sada napada koštanu srž. Dijete prima kemoterapiju i priključeno je na aparate koji ga drže na životu. Trenutno stanje je niti bolji, niti lošije – ispričao je Dražen dodajući kako sada nema volje niti želje razmišljati je li bilo propusta u liječnju njegovog djetata, jer mu je jedini cilj da se mališan izvuče.

Bolest njegovog djeteta potaknula je njegove prijatelje da mu pomognu, jer Dražen je hrvatski branitelj kojemu je mirovina opterećena kreditima koje je digao da bi obitelji osigurao bolji život tako da mu skoro ništa ne ostaje za obitelj. 
– Prestao sam plaćati rate, jer nemam od čega, novac moram imati za svakodnevni odlazak u Zagreb. Teško mi je kada dođem tamo i vidim ga sa svim onim cijevima, ali mi je dovoljno da ga dotaknem rukom, znam da on osjeća da smo kod njega, jer sam primijetio kada ga Ivana pomiluje da reagira. Ništa nam u ovom trenutku ne treba. Dobri ljudi su nam ponudili smještaj u Zagrebu, ali to nismo mogli prihvatiti, jer ne želimo nikoga opterećivati s naši dvoje djece. Zahvalni smo svima koji su nam odlučili pomoći da mogu financirati put u Zagreb, kako bi mogli biti uz našeg anđela – rekao je Dražen, čija obitelj trenutno živi u kući njegove majke, koju bi trebalo renovirati. Među prvima koji su odlučili Draženu pomoći su njegove kolege iz Udruge Ulovi i pusti iz Požege, čije je i on član. 

– Dražen je iz Slavonskog Broda, no u ovakvim situacijama ljudsko srce ne poznaje granice. Strastveni je ribič i preko ribolova smo upoznali njegovu veličinu i dobrotu. Dražen je hrvatski branitelj, živi u maloj majčinoj kući, djecom i suprugom Ivanom. Dodatne muke im zadaje kredit u švicarcima tako da im je pomoć u ovim trenucima itekako potrebna. Maleni je u teškom stanju i otac i majka su odlučili biti cijelo vrijeme uz svojeg anđela pa su primorani svakodnevno putovati na relaciji Slavonski Brod – Zagreb. Pomozimo prijatelju “po štapu” i dat će Bog da bude sve u redu –  dio je iz poziva članovima  Udruge Ulovi i pusti. 

Za obitelj Jurković otvoren je račun: ZABA, Sven Jurković, IBAN HR8923600003116895403,  SWIFT: ZABAHR2X. 
– Svaka kuna je dobrodošla, neka ne bude nekome neugodno ako može dati 10-20 kuna jer znamo da je od srca – poručuju požeški ribiči.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu