Obavijesti

News

Komentari 121

Martinović: Afera je bilo i prije, ne želimo ići na nove izbore

Martinović: Afera je bilo i prije, ne želimo ići na nove izbore
1

HDZ-ov Miro Kovač smatra da je u aferi 'Konzultantica' riječ samo o političkim igricama koje su u funkciji prikrivanja neefikasnosti i idejne praznine oporbe

VIDEO

Mostov zastupnik Juro Martinović, na pitanje novinara o SDP-ovu zahtjevu za opozivom potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, rekao je kako je to klasični posao oporbe kojim se želi destabilizirati parlamentarnu većinu, javlja HRT

- Žele proizvesti nešto što njima odgovara - bilo nove izbore ili preslagivanje većine u Saboru. To nama u Mostu ne odgovara, dio smo vladajuće parlamentarne većine i nećemo učiniti ništa da to narušimo - rekao je Martinović.


Dodao je kako nije dobro što se dogodila afera 'Konzultantica', ali takvih je afera, ali i mnogo krupnijih bilo i prije, kaže. 

- Radit ćemo sve da se one ne ponavljaju u našem mandatu - istaknuo je Martinović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Afera je Karamarku prevelik politički teret"

Član Predsjedništva HDZ-a Miro Kovač u subotu je izrazio uvjerenje da će Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokazati kako u slučaju 'Konzultantica' nije bilo nikakvog sukoba interesa prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, dok predsjednik Hridi Drago Prgomet smatra da je ta afera prevelik politički teret i za Karamarka i za HDZ. 

"Karamarko je sve vrlo jasno rekao. Uvjeren sam da tu nema nikakvog sukoba interesa", odgovorio je Kovač na pitanje novinara nakon svečanosti obilježavanja  27. godišnjice HSLS-a, gdje je bio HDZ-ov gost-izaslanik.

Kovač smatra da je u aferi 'Konzultantica' riječ samo o političkim igricama koje su u funkciji prikrivanja neefikasnosti i idejne praznine oporbe.

"Oporba nema nikakve inicijative pa se bave nekakvim opozivima u Saboru. Od toga nema ništa", poručio je Kovač.

Upitan je li, za posjete Mađarskoj, razgovarao o aktualnoj situaciji u Ina-Molu, odgovorio je da tu postoje mehanizmi suradnje, procesi, arbitraža. Arbitraža se nastavlja, dodao je.

Martinović: Mostu ne odgovaraju ni preslagivanja niti novi izbori

"Moje društvo u Mostu čini u ovom trenutku parlamentarnu većinu. Zahtjev oporbe da se ide u izglasavanje nepovjerenja Karamarku, klasični je posao oporbe gdje bi oni htjeli destabilizirati parlamentarnu većinu, proizvesti nešto što njima odgovara - preslagivanja ili novi izbori. To nama u Mostu i meni osobno ne odgovara", poručio je. Naglasio je da, kao dio parlamentarne većine, neće učniti ništa da se to narušava.    

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak je na pitanje kako će HSS glasati u Hrvatskom saboru vezano uz opoziv Karamarka s dužnosti prvog potpredsjednika Vlade, odgovorio je da tu "nije dobro prebacivati lopticu na HSS".

"Tu su gospoda iz Mosta. Oni znaju što rade pa neka postupe po vlastitoj savjesti. Cijelo vrijeme govore da im je Hrvatska na prvom mjestu i da neće dopustiti nikakve koruptivne radnje pa neka se sada izvole pokazati", rekao je Beljak koji smatra da je u toj aferi učinjena velika šteta.

Drago Prgomet (Hrid) rekao je da Karamarko u ovom trentuku nema povjerenje Hridi jer nosi prevelik politički teret.

"Prevelik je politički teret koji nosi Karamarko, s obzirom na dokumente koji su objavljeni. Prevelik je i za stranku i za Vladu", smatra Prgomet, a predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak ističe da o aferi još uvijek nema dovoljno podataka te poziva Most, 'kao igrače s terena', da se oni o tome izjasne.

Osvrnuo se i na prosvjede u Zagrebu za i protiv pobačaja te rekao kako je žalosno da ljudi, pod krinkom borbe za život, promoviraju nazadne ideje poput zabrane pobačaja.

"Žalosno je što nitko, uključujući i liberale, nije stao u obranu prava žena", ustvrdio je.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag