Obavijesti

News

Komentari 5

Agonija u TLM-u se nastavlja: Prosvjedovali radnici prešaona

Agonija u TLM-u se nastavlja: Prosvjedovali radnici prešaona
7

Dolazak Impola u TLM i ponovno pokretanje proizvodnje nije označio kraj agonije posljednjih preostalih radnika nekadašnjeg industrijskog giganta

VIDEO

Dolazak slovenskog Impola u šibenski TLM i ponovno pokretanje proizvodnje u Tvornici valjanih proizvoda nije označio kraj agonije posljednjih preostalih radnika nekadašnjeg industrijskog giganta. Od oko 400 radnika Tvornice valjanih proizvoda, odnosno TLM Aluminiuma d.d. koji je u sječnju završio u stečaju, u ožujku slovenska tvrtka Impol - TLM zaposlila je njih 208, dok su radnici Tvornice prešanih proizvoda, njih stotinjak, ostali zaboravljeni. TPP odavna ne proizvodi, a radnici nisu imali ni 'sreće' da im tvrtka završi u stečaju, tako da ne samo da ne primaju plaću, već nemaju pravo ni na naknadu za nezaposlene.

Zbog najave Impola da neće pokretatiproizvodnju u prešaonicama, radnici TPP-a u ponedjeljak su se okupili na prosvjedu ispred tvornice.

- Izjave lokalnih političara, župana Gorana Pauka i gradonačelnika ,Željka Burića da je priča o TLM-u uspješno okončana su izazvale ogorčenje radnika TPP-a. Takvim izjavama su prešutno odobrili zatvaranje prešaonice i poslali poruku da im je u redu to što je 107 njihovih sugrađana posljednja četiri mjeseca bez ikakvih primanja i na rubu egzistencije - rekao je jedan od organizatora prosvjeda i poslovođa TPP-a Neno Škorić. On ne krivi Impol za stanje u kojem se našao TPP i pozdravlja namjeru tvrtke da zaposli 30-ak radnika iz prešaone.

Prosvjednici zahvaljuju Vladi što je pokazala jak interes za rješavanje problema TLM-a, te je pozivaju da razriješi korijene njegova nastjanja.

- Tražimo od nove Vlade da ispuni svoju obvezu i da se konačno očituje o privatizaciji TLM-a, privatizaciji nakon koje firma završava u stečaju sa 500 milijuna kuna gubitaka, zaustavljenom proizvodnjom i zemljištem pod hipotekom. Isto tako tražimo objašnjenje za toleriranje nesiplate plaća zaposlenicima kad se zna da je to nezakonito - rekao je Škorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na prosvjedu se umalo dogodio incident. Zaštitarima koji čuvaju ulaz u tvornicu, naime, naloženo je da zaključaju vrata i spriječe prosvjednike da se kroz krug tvornice vrate do svojih automobila. Radnici su negodovali, ali su na koncu popustili i krenuli do automobila širokom obilaznicom oko kruga tvornice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)