Obavijesti

News

Komentari 165

Agrokor sudu: 'Todorići nam žele nanijeti milijunsku štetu'

Agrokor sudu: 'Todorići nam žele nanijeti milijunsku štetu'
1

Samo deset dana prije dolaska nove Uprave potpisan je aneks ugovora o radu Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca po kojem će koncern snositi štetu i troškove ako trojac završi na sudu

VIDEO

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu tužbene zahtjeve za pobijanje aneksa ugovora o radu trojice članova bivše Uprave Agrokora - Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca - zbog potencijalnog štetnog utjecaja ovih aneksa na buduće poslovanje kompanije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:47

Sporni aneks br. 5 ugovora o radu spomenutih menadžera potpisan je 31. ožujka 2017., deset dana prije otvaranja procesa izvanredne uprave u Agrokoru d.d., a potencijalna realizacija prava koja iz njega proizlaze nanijela bi kompaniji veliku materijalnu štetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovim aneksom ugovoreno je da će Agrokor snositi svu štetu koja bi bivšim članovima Uprave mogla nastati zbog eventualnih sudskih, upravnih, arbitražnih i drugih postupaka usmjerenih prema njima zbog radnji i/ili propuštanja koje su oni kao menadžeri činili u svojstvu članova Uprave Agrokora.

Ramljak želi zaštititi Agrokor

Ramljak na osnovu zakona traži da se ti aneksi ponište te da Agrokor nema nikakve obeze plaćanja troškova odvjetnika i štete koju su eventualno napravili Ivica Todoirć i ostatak Uprave.

Kako saznajemo, do sada nije stigao nikakav zahtjev za plaćanje, ali pošto su već pokrenute istrage to bi se eventualno moglo dogoditi, a Ramljak se ovim želi zaštititi.

Todorić je znao da će se od njega tražiti nadoknada štete?

Indikativno je da je aneks potpisan sedam dana prije nego je Todorić prepustio kompaniju i dugove državi što znači da je već tada znao da postoji mogućnost traženja od njega i njegove obitelji da eventualno nadoknade štetu zbog svojih poteza u kompaniji.

Što kaže aneks?

Prema aneksu, Agrokor bi također trebao snositi sve troškove zastupanja bivših članova Uprave, pod čime se podrazumijevaju troškovi odvjetnika, pravne zaštite i stručnih savjetnika, kao i putni i drugi troškovi koji bi nastali u svezi takvih postupaka, sve dok se pravomoćnom odlukom ne utvrdi da su postupali protivno obvezi o načinu vođenja poslova, i to bez obzira na činjenicu i način prestanka važenja ugovora o radu. 

Otvaranjem postupka izvanredne uprave nad Agrokorom dana 10. travnja ove godine svim članovima bivše Uprave Agrokora d.d. prestao je mandat, a prestankom mandata navedenoj trojici članova Uprave prestao je i radni odnos, bez dodatnih troškova za kompaniju.

Osim Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca, niti jedan drugi član Uprave niti Nadzornog odbora Agrokora nije u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave imao važeći aneks opisanog sadržaja.

Svi drugi članovi Uprave i Nadzornog odbora, s izuzetkom bivšeg predsjednika NO-a Ivana Todorića, potpisali su sporazumni raskid s kompanijom odrekavši se pritom materijalnih prava koja im pripadaju iz ugovora o radu.

Ivanu Todoriću ugovor o radu raskinut je jednostrano.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti