Obavijesti

News

Komentari 180

'Ako želite biti predsjednica, pazite tko vam radi rođendane'

'Ako želite biti predsjednica, pazite tko vam radi rođendane'
1

Predsjednica je ljuta na Lozančića i SDP jer je upala u mjere tajnih službi. Pa nismo je mi tjerali da partija sa ljudima za koje se osnovano sumnja da su sa one strane zakona, piše Maras

VIDEO

Stižu brojni komentari na napise o ponudi premijera Tihomira Oreškovića bivšem šefu SOA-e Draganu Lozančiću da uđe u Vladu kao savjetnik. 

Novi sukob na relaciji Pantovčak-Banski dvori komentirao je SDP-ov Gordan Maras

- Predsjednica je nastupila neodgovorno kada je napala čelnika SOA-e i rekla da je radio nezakonito bez ikakvih dokaza. Sada se to vidi i po pozivu Oreškovića, Lozančiću na posao u Vladi. Vidi se sada također i cirkus od vlasti pod nazivom "Svi protiv svih, a građane 'ko..."

Predsjednica je ljuta na Lozančića i SDP Hrvatske jer je upala u mjere tajnih službi. Pa nismo je mi tjerali da partija sa ljudima za koje se osnovano sumnja da su sa one strane zakona. Drugim riječima ukoliko ste ili želite postati Predsjednica, a naravno i inače u životu pazite tko vam je društvo i tko vam organizira rođendane. :) - poručio je Maras putem Facebooka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oporba kritzira predsjednicu zbog Milanovića i Lozančića

Saborski zastupnici osvrnuli su se na optužbe predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je bivši ravnatelj SOA-e bio osobni obavještajac bivšeg premijera Zorana Milanovića. 

Goran Beus Richemberg (HNS) rekao je kako se i od predsjednice i premijera očekivalo da ovu sagu privedu kraju. 
- I to na način koji mi bio decentan, koji bi makao ovu priču iz javnosti. Zadaća predsjednika Republike Hrvatske, definirana i Ustavom, je harmoniziranje rada sastavnica vlasti, dakle, unošenje sklada u funkcioniranje političkog sustava. Ovakve izjave to nisu - rekao je Beus, dodavši kako se treba držati Ustava i zakona. 

- Svi oni koji znaju bilo što o tome da se krši zakon, osobito državni dužnosnici, dužni su o tome obavijestiti nadležna tijela - rekao je Beus dodavši kako intervjui ne služe u takve svrhe. 

Gordan Maras (SDP) rekao je kako mu je drago da je utvrđeno da Lozančić nije kršio zakon. 

- I da je zbog personalnih razloga morao otići. Dakle, iz osobnih, subjektivnih želja HDZ- a i gospođe predsjednice. Ukoliko mu je premijer ponudio posao, stoji iza njega jer smatra da je časno i odgovorno obavljao svoj posao - rekao je Maras dodavši zatim kako smatra neodgovornom izjavu predsjednice. 

- U budućnosti  bih preporučio svim hrvatskim građanima koji imaju ambicije postati predsjednikom ili predsjednicom RH  da se paze s kim se druže, da se ne druže s ljudima koji imaju ozbiljnih problema sa zakonom, a pogotovo da im ti ne organiziraju rođendanske proslave. To im je moja sugestija.  A ako ipak se odluče družiti s takvim osobama i omogućiti im da im organiziraju rođendanske proslave, onda nek se ne iznenade ako ih se uhvati u mjerama obavještajne zajednice - poručio je Maras. 

I šef HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je kako se nadao da je saga o obavještajnim zajednicama pri kraju s imenovanjem Markića i da to više neće zabavljati javnost.

- Mislim da je posao vladajućih  da stabiliziraju institucije i da se počnemo baviti Imunološkim, državnom imovinom, Inom, industrijom. To su pitanja prvenstveno za vladajuće. Mi nismo opozicija kojima je fokus interesa obavještajna zajednica. Mi smo opozicija kojima je fokus interesa gospodarstvo i život građana. Neka se uozbilje i stabiliziraju institucije. To oporbene stranke ne mogu učiniti. Pametnije je razgovarati o životu građana, a ne o tome tko je čiji špijun - rekao je Ivan Vrdoljak dodajući kako ne zna je li predsjednica izašla iz okvira svojih ovlasti, ali da treba paziti što govori.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...