Obavijesti

News

Komentari 112

'Alvarez može biti savjetnik za restrukturiranje, ali i ne mora'

'Alvarez može biti savjetnik za restrukturiranje, ali i ne mora'
1

Moj prioritet je od ovog trenutka da pokušam dogovoriti sve ove detalje oko financiranja s bankama za tekuću likvidnost i to je prvi sastanak koji ću imati tu u ovoj zgradi, rekao je Ante Ramljak

VIDEO

Nešto malo prije 15 sati izvanredni povjerenik Ante Ramljak stigao je uz pratnju ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić na svoje novo radno mjesto u Agrokor, a na kojem će se zadržati idućih godinu dana. Nakon sat vremena, Ramljak i Dalić spustili su se novinarima i poručili kako je obavljena primopredaja te od ovog trenutka Ramljak preuzima posao u Agrokoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Završili smo sastanak na kojem je povjerenik obavio primopredaju sa dosadašnjom upravom Agrokora. Noje prisustvo ovdje u ime Vlade podrška je izvanrednom povjereniku i općenito uspješnosti izvanredne uprave za koju vjerujemo da će rezultirati uspjehom u stabiliziranju poslovanja Agrokora i svih njegovih kompanija - poručila je Dalić dodavši kako je tijekom primopredaje dosadašnja Uprava izvijestila povjerenika o aktualnom stanju u kompaniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem da su se ovime stekli svi uvjeti da izvanredni povjerenik može obavljati svoj posao onako kako je predviđeno zakonom - rekla je.

Istaknula je kako je Vlada danas napravila prve i značajne korake u pravcu rješavanja nagomilanih financijskih poteškoća u Agrokoru.

- Računi Agrokora od danas su deblokirani s obzirom da je sud imenovao izvanrednog povjerenika. Na sastancima s dobavljačima dogovoreno je da će oni nastaviti isporučivati robu prema Konzumu i drugim dijelovima Agrokora,  a banke su osigurale nužna sredstva za realizaciju tekuće likvidnosti u iznosu do 150 milijuna eura - rekla je Dalić.

Nadodala je kako je cilj svih današnjih aktivnosti da se tijekom ovog tjedna stabiliziraju sva plaćanja posebno prema malim dobavljačima i da se u ovom pred Uskršnjem tjednu osigura da police Konzuma budu pune.

Ante Ramljak kazao je kako je primopredaja protekla u poslovnom ozračju razgovorima o prioritetima.

- Od današnjeg trenutka ja sam preuzeo vođenje Agrokora. Moj prioritet od ovog trenutka je da pokušamo dogovoriti sve ove detalje financiranja sa bankama, da se osiguraju plaće radnicima koncerna Agrokor i da se isplati jedan dio potraživanja prema dobavljačima- poručio je Ramljak.

Dotaknuo se i uloge Antonija Alvareza Trećega.

- Uloga Antonija Alvareza će biti da će imati priliku u kratkom procesu dati svoju ponudu za restrukturiranje i sa svojom konkurencijom i nakon toga ćemo odabrati koji je najbolji. On može biti savjetnik za restrukturiranje, ali i ne mora - rekao je Ramljak.

Na pitanje znači li njegova izjava da će dosadašnja Uprava dolaziti po potrebi, da će im se zahvaliti, Ramljak je odgovorio "da".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a