Obavijesti

News

Komentari 355

Apel majke: 'Nemamo što jesti, ovo nije život već životarenje'

Apel majke: 'Nemamo što jesti, ovo nije život već životarenje'

Tihana Kučiš (27), oboljela od tumora na lijevom jajniku, majka je dvoje i pomajka četvero djece. Obitelj živi u 22 kvadrata. Žive od socijalne pomoći i često nemaju što jesti...

VIDEO

Baraka u kojoj živimo ima svega 22 kvadrata. Ovdje nemamo adekvatne uvjete za život. Sve što želim za svoju djecu je normalan dom, da su nahranjena i da se više ne razbolijevaju. Nedostaju nam hrana, odjeća i obuća za djecu te namještaj, započinje priču mlada Tihana Kučiš (27) iz Plinarskog naselja u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Tihani je tumor na lijevom jajniku dijagnosticiran u ožujku prošle godine. Trenutačno prolazi kroz kemoterapiju zbog koje je onesposobljena za rad na dvije godine. S nevjenčanim suprugom Smajom (34) i šestero djece živi u jednoj sobi u trošnoj baraci u Zagrebu. Od dvije sobe u baraci, jedino griju dnevni boravak u kojem borave. Djeci razvuku kauč, dok roditelji spavaju na podu. Vodu iz slavine ne mogu piti jer je puna pijeska zbog kojeg mališanima izbijaju rane na ustima. Žive od 2800 kuna socijalne pomoći i hrane se u pučkoj kuhinji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo nije život, ovo je životarenje. Jako često ostanemo gladni. Djeca se nemaju gdje okupati, kupaonica je u jako lošem stanju. Zimi je užasno hladno, a mi umjesto prozora imamo šperploču. Želim da djeca imaju pravi dom i normalne uvjete za život - kaže Tihana.

Djeca Amela (8), Gabrijel (10) i Gabrijela (13) idu u osnovnu školu, a najstariji Sandi (14) u srednju te nižu samo četvorke i petice. Dvanaestogodišnja Sandra, dijete s poteškoćama u razvoju, stopostotni je invalid i pohađa odgojno obrazovni centar Osnovne škole Nad lipom. Najmlađi član obitelji je šestogodišnji Ibrahim koji sljedeće godine kreće u školu.

“Čak ni vodu iz slavine ne smijemo piti jer je puna pijeska i bakterija ”, kaže majka i dodaje da djeci često ostaju rane na ustima.

“Potrebno im je ono najosnovnije: da imaju hrane, odjeću i obuću...”, rekla je Tihana koja s obitelji živi od socijalne pomoći.

- Ne treba nam puno. Znamo da je danas svima teško. Dobri ljudi, ako možete, pomozite! Samo hoću da mi djeca imaju što jesti i da budu na toplom - rekla nam je Tihana.

Majku možete kontaktirati na telefon 097/6002480, a stvari donijeti na adresu: Plinarsko naselje 14, 10000 Zagreb.

Broj računa je: Poštanska banka HR 28239000-13220937814

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 355
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji