Obavijesti

News

Komentari 124

Bacio uginule kokoši: Mogli su imati jaja, sad neka jedu meso

Bacio uginule kokoši: Mogli su imati jaja, sad neka jedu meso
11

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Nikola Jaman (65) je pred sjedištem Osječko-baranjske županije istresao 50-ak crvenih nesilica koje su mu uginule u poplavi

VIDEO

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Nikola Jaman (65) u utorak je nešto prije podneva došao svojim kombijem na Trg Ante Starčevića, koji je inače pješačka zona, i pred vratima sjedišta Osječko-baranjske županije istresao 50-ak crvenih nesilica uginulih u poplavi koja je u subotu poharala njegovu farmu u Petrijevcima.

- Ovo je za župana Šišljagića i dožupana Kraljička! Mogli su imati jaja, sada neka jedu meso - vikao je Jaman izbacujući kokoši iz kombija.

Nikola Jaman, koji je javnosti poznat i po razbijanju spomen ploče na Erdutski sporazum, na neobičan prosvjed se odlučio jer mu nitko, tvrdi, nije javio da je pukao nasip na rijeci Karašici.

Nitko mu nije javio da je pukao nasip

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Je li netko od vas uopće čuo najmanju vijest o tome? Nije. I to zato jer čelnici županijskog Stožera za zaštitu od poplava danima o tome nisu ništa ni rekli, prema njihovim riječima neki nasipi su tek malo propuštali vodu. A bujica koja mi je poplavila farmu i kuću došla je preko nasipa koji je pukao u širini od pet metara!!! Evo vam snimke pa se uvjerite. Oni su obični lažljivci - grmio je Jaman.

Prema riječima ovoga umirovljenog časnika, koji za sebe tvrdi da je prije rata bio najveći peradar u Jugoslaviji i koji je samo u Dalmaciji prodavao devet milijuna jaja za jednu turističku sezonu, u nedjelju je bezuspješno pokušavao tražiti pomoć na telefon "112", a od njih je samo dobivao odgovor da su nasipi stabilni.

Pravdu će potražiti na sudu

- Skoro šest sati je voda gutala moju farmu, a nitko mi nije došao u pomoć!!! Ma, nije meni žao toliko tih nesilica kojih se ugušilo nekoliko tisuća nego Dostojevskog i Honorea de Balzaca – uništena mi je biblioteka sa 7.000 knjiga. Ovo neće tako lako završiti, pravdu ću zatražiti na sudu pa neka oni dokažu da su nešto napravili da mi pomognu. Tvrdim vam da se sve ovo dogodilo kako bi se medijski izbjegla još jedna priča o pucanju nasipa - rekao je Jaman zaključujući da je on poput Feniksa i da će sve ponovo podići iz ničega.

A Šišljagiću je poručio da kokoši može najbolje pripremiti za juhu, "dovoljno je samo da ih očerupa".

'Predlagali smo evakuaciju, Jaman je to odbio'

Prozvani župan je rekao da su Nikoli Jamanu u nekoliko navrata predlagali evakuaciju, "što je on odbio, za razliku od drugih obitelji u njegovom susjedstvu koje su taj poziv shvatile ozbiljno i na vrijeme iznijeli sve svoje stvari i spasili životinje".

Nakon skoro jednosatnog perfomansa na središnjem osječkom trgu, Nikola Jaman je mirno ušao u policijski auto i otišao na saslušanje u policijsku postaju. Najvjerojatnije će biti prijavljen za remećenje javnog reda i mira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović