Obavijesti

News

Komentari 347

Bahatost: 'Šerif iz Krapine već danima parkira gdje god stigne'

Bahatost: 'Šerif iz Krapine već danima parkira gdje god stigne'

Nevjerojatan slučaj bahatosti županijskog službenika stiže iz Krapine. Iako njegovi nadređeni tvrde suprotno, on danima parkira bez sankcija svoj BMW na nedopuštenome mjestu u centru grada

VIDEO

Stjepan Bručić, pročelnik odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Krapinsko-zagorske županije već danima parkira bez sankcija na nedopuštenom mjestu. Ovo mu nije prvi incident zbog kojeg su se pobunili njegovi sugrađani. Prije dvije godine je cijeloj zgradi zatvoren plin zato što nisu podmireni računi za plin za njegove poslovne prostore.

Čitatelji su nam poslali fotografiju njegova BMW-a X6, koji novi vrijedi oko 70.000 eura, kako je parkiran na nedopuštenome mjestu u Krapini, blizu zgrade županije u kojoj Bručić radi.

- Sve se to odvije pod prozorom župana Željka Kolara, ali on očito ne reagira - kaže nam naš čitatelj.

Prozvani pročelnik nije bio raspoložen za razgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemam vremena za razgovor, imam previše posla - kratko nam je poručio Bručić kad smo se predstavili.

Kad smo rekli da moramo s njim razgovarati, samo nam je odbrusio: “Mora se samo umrijeti” i spustio je slušalicu. Htjeli smo ga pitati zašto parkira svoj terenac na nedopuštenome mjestu na raskrižju.

Registracija: KR-0001-SB

Automobil ima registraciju koja je očito naručena i inicijale koji upućuju upravo na Stjepana Bručića: KR-0001-SB.

Da auto nije u vlasništvu Krapinsko-zagorske županije, nego u Bručićevu osobnom, potvrdio nam je župan Željko Kolar (SDP). On je pokušao opravdati svojeg pročelnika i podređenog.

- Nije točno da je njegov automobil tamo parkiran danima. Bio je to jedan dan tijekom blagdana, kad je bila gužva. Reagirao sam i upozorio pročelnika te je automobil pomaknut. Imamo plaćena parkirališna mjesta na kojima bi naši komunalni redari sigurno napisali kazne da je automobil bio dulje na tome mjestu - rekao nam je župan Željko Kolar dodajući kako su tijekom blagdana bili malo fleksibilniji.

Uvjeren je da netko pomalo zlobno želi prozvati pročelnika. Međutim, fotografija koju objavljujemo snimljena je u utorak, kad su blagdani prošli. Naš čitatelj (podaci poznati redakciji) odmah je reagirao kad smo mu prenijeli što tvrdi župan Kolar.

- Pa automobil je još tamo - iznenađeno nam je rekao.

I zaista, brzo su stigli nepobitni dokazi da je pročelnikov terenac i dalje parkiran na istome mjestu. I očito je bio tamo dok nas je župan uvjeravao suprotno. Naš čitatelj ne krije ogorčenje ponašanjem pročelnika koji je, kaže, vrlo moćan u županiji jer od njega ovise prostorni planovi, što će se graditi, građevinske dozvole...

- On inače nepropisno parkira u cijelom gradu. Na mjestu na kojem je snimljen ostavlja automobil danima. Dobije i dnevne karte, koje navodno plati, ali navodno nikakve kazne - objašnjava nam čitatelj koji ne skriva revolt ponašanjem pročelnika.

Kontaktirali smo ponovno i župana Željka Kolara te mu rekli da je automobil bio tamo dok smo razgovarali.

Umjesto Kolara, nazvao nas je pročelnik Bručić. Ovaj put vrlo ljubaznim tonom. Ispričao se ako je kome zasmetao i kaže da ima plaćenu godišnju kartu.

Ipak se ispričao

- Žurio sam na posao, pa sam ga tamo ostavio - kaže Bručić.

Test prije odgovora

Nakon što smo mu rekli da imamo fotografije i od ranije, samo je kratko rekao da nekad parkira gdje stigne i ponovio ispriku ako je nekome zasmetao.

Krapina nema pauk službu u sklopu svojeg poduzeća Krakom. Voditelj odjela za parkiranje bio je neugodno iznenađen kad smo ga nazvali i raspitivali se o autu. Uputio nas je na direktoricu tvrtke. A na kraju smo dobili odgovor da će Krakom provesti “test razmjernosti javnog interesa” prije nego što odluče hoće li nam odgovoriti plaća li se za Bručića službeni parking i ima li neplaćenih dnevnih karti. To znači da će prvo vidjeti je li ta informacija u javnom interesu kako bi nam odgovorili.

Napali ga kopljem, a 16 stanova je bilo bez plina

Čak 16 stanova u zgradi u Konjščini ostalo je bez plina u zimu 2014. Razlog je dug za plin za dva poslovna prostora u prizemlju kojima je vlasnik Bručić. Stanari su bili ogorčeni, a on je dug relativizirao. Prije osam godina je iz nepoznatog razloga Bručića susjed napao kopljem.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 347
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina