Obavijesti

News

Komentari 14

Bakić: Moj vizionarski izborni program ispunjava sve uvjete

Bakić: Moj vizionarski izborni program ispunjava sve uvjete
2

Imam nekoliko varijanti, a ovaj zadovoljava sve uvjete: populistički je, dijeli 'raji' puno novca, potiče 'industrijalizaciju' (vodeća industrija su putovanja/turizam), itd

VIDEO

Poznati investitor i poduzetnik Nenad Bakić na svom Facebook profilu osvrnuo se na trenutno političko stanje u zemlji te zapravo ustvrdio da i on ima svoj predizborni program.

Screenshot/N1

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Pitali su me mediji više puta da komentiram političke programe stranaka. Naravno to mi je bez veze jer ni jedan nije dovoljno populistički.

Imam nekoliko varijanti, a ovaj konkretni zadovoljava sve uvjete: populistički je, dijeli 'raji' jako puno novca, potiče 'industrijalizaciju' (naša vodeća industrija su putovanja/turizam) itd.

Znači počinjemo s njim, a kasnije ćemo diskutirati ostale.

Ovaj je jako dobar jer bi u sebe uključio i neke ključne dijelove HDZ-ovog programa (re-populacija ili barem trening za nju je lakša na putovanjima, ljudi se opuste) i SDP-ov (smanjeni troškovi grijanja dok si na putu, pa ne treba vaučer, ali ipak uključuje vaučer ...)

Vizionarski je napisan prije godinu i pol dana!

+ + +

(Kako ubaciti Hrvate u rijeku suvremenosti)

... Treći pristup bi bio na tragu drugoga, malo skuplji, ali s većom dugoročnom isplativošću. Naime, država bi odvojila 300 mil. eura da podijeli 500.000 grantova po 600 eura za putovanje (produženi vikend) u određene gradove EU: London, Beč, Pariz, Amsterdam, Stockholm, Kopenhagen. Građani bi sami sufinancirali s po 200 eura (da se proberu motiviraniji).

Uvjet za sudjelovanje bi bio da građanin u zadnjih 10 godina nije putovao u Zapadnu Europu (osim eventualno u šoping izlete do najbližih zemalja).

To su sve gradovi do kojih leti CA i s njima bi se za ovakve volumene mogla zasigurno dogovoriti low-cost varijanta, recimo 100 eur za povratnu kartu. Za ostatak bi našao pristojan smještaj, te platili obilasci kulturnih znamenitosti, ali još više značajnim simbola suvremenosti / blagostanja. Kao što vidite, svi ovi gradovi su na rijekama i nude i one zgodne brodske turističke ture, koje bi bile obavezne (jer naročito dobro prikazuju blagostanje, suvremenost i normalnost života).

Nakon takvog putovanja tim građanima bi bilo znatno teže ‘prodavati bureke’ o ‘propasti svijeta’, ‘krizi kapitalizma’, ‘svijetloj budućnosti socijalizma’, ‘nemogućnosti promjena’ itd., a koje su osnovna potka djelovanja praktički svih naših političkih aktera.

Iako u načelu ‘narod zaslužuje upravo takvu vlast kakvu ima’, jasno da se narod i ‘vlast’ sinhrono mijenjaju, nekad je jedan, nekad drugi korak ispred, a ovime bi narod skočio dva koraka ispred i onda bi ‘vlast’ morala napraviti tri.

Više o o vom programu pročitajte na Bakićevom blogu Eclectica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu