Obavijesti

News

Komentari 10

Bandić pozvao sindikat "teta" u vrtićima da sjednu za stol

Bandić pozvao sindikat "teta" u vrtićima da sjednu za stol
1

SVE MOŽE BITI BOLJE: Na pitanje  je li istina da je kapacitet vrtića premašen za oko 10.000 djece, Bandić je rekao kako ne želi komentirati takve "dimne bombe"

VIDEO

Nakon što je Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske najavio za četvrtak poslijepodne prosvjed za dostojanstvo struke i bolje uvjete rada u dječjim vrtićima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je predstavnice "teta" da sjednu za stol, kako bi zajednički riješili problem.

"Sve može biti bolje, ali odgovorno tvrdim da 65 dječjih vrtića s preko 35.000 djece u Zagrebu imaju najbolje uvjete u Hrvatskoj. Pozivam stoga sindikat da sjednemo za stol kako bismo riješili problem, da vidim što ih muči, jer se prosvjedom ništa neće riješiti", rekao je Bandić novinarima na predstavljanju novih međunarodnih linija Croatia Airlinesa.

Na pitanje  je li istina da je kapacitet vrtića premašen za oko 10.000 djece, Bandić je rekao kako ne želi komentirati takve "dimne bombe". Najlakše je ispustiti parolu pa komentirati, kazao je dodajući kako će Grad Zagreb nastaviti graditi nove vrtiće i škole - u ovoj i idućoj godini pet do sedam vrtića i škola.

Bandić je ustvrdio da partnerski rješava probleme "teta" sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, koji okuplja 28.000 članova, te pozvao i manjinski sindikat da rješenja traži za stolom, a ne na ulici. Dodao je kako možda prosvjedom taj sindikat radi svoju promidžbu, kako bi malo "nabildao" svoj status kao manji sindikat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prosvjedom se traži neodgodiva primjena Državnog pedagoškog standarda (DPS) – da se broj djece u grupama dovede u okvire zakona, donošenje plana i razvoja mreže dječjih vrtića, bržu izgradnju i otvaranje novih smještajnih kapaciteta, vraćanje uvjeta koji su bili na snazi do 31. prosinca 2015. voditeljima posebnih i kraćih programa i povećanje sredstava za kupnju igračaka i potrošnog materijala.

Okupljanje prosvjednika bi trebalo biti ispred Radničkog doma, odakle bi sindikalna povorka trebala otići na prosvjedni skup na Trg bana Jelačića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...