Obavijesti

News

Komentari 138

Beljak: Izborili smo 5 mandata, moja ostavka ne dolazi u obzir

Beljak: Izborili smo 5 mandata, moja ostavka ne dolazi u obzir
1

Beljak je kazao da je stranka izborila jednog zastupnika na prošlim parlamentarnim izborima, a sada ih je izborila pet, pa misli da je uspješan predsjednik

VIDEO

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak odgovorio je na kritike HSS-ove europarlamentarke Marijane Petir koju je u srijedu, zajedno s još 100 članova suspendirao iz stranke. Beljak je kazao da je stranka izborila jednog zastupnika na prošlim parlamentarnim izborima, a sada ih je izborila pet, pa misli da je uspješan predsjednik i njegova ostavka apsolutno ne dolazi u obzir, a unutarstranačke izbore će raspisati u najkraćem mogućem roku, do sredine studenoga.

- Stranka je imala jednog saborskog zastupnika, a sada ima pet. Ja mislim da sam uspješan predsjednik HSS-a, a delegati će na izbornoj Glavnoj skupštini stranke, na unutarstranačkim izborima, odlučiti jesam li uspješan ili nisam. Mislim da moja ostavka apsolutno ne dolazi u obzir - poručio je Beljak. 

Najavio je da će se unutarstranački izbori održati u najkraćem mogućem roku, odnosno da se neće čekati krajnji rok od šest mjeseci nakon održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora. Najavio je da će unutarstranačke izbore raspisati vrlo brzo, do sredine studenoga. 

- Idu unutarstranački izbori prema Statutu, vrlo brzo, a Marijanu Petir ne bih komentirao. Ja sam zamolio sve koji su suspendirani da se suzdrže od izjava i žao mi je što se neki toga ne drže -  istaknuo je Beljak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moramo sazvati sjednicu Predsjedništva i ide odmah na dnevni red izborna skupština. Rok za raspisivanje unutrastranačkih izbora je šest mjeseci od održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora, ali mi ćemo ih održati u najbržem mogućem roku, a to je negdje do sredine studenoga - istaknuo je Beljak. 

Holy: Beljak se prije nudio ORaH-u

Nakon što je Beljak objavio kako će suspendirati Marijanu Petir i još 100 članova stranke, a što je prozvana Petir komentirala kao njegov strah od njezine kandidature za mjesto predsjednice stranke, 'užario' se Twitter. 

- Ideološki zaokret? Čovjek se nudio ORaH par mjeseci prije no što se kandidirao za predsjednika HSS-a - napisala je Mirela Holy i dodala kako nije bio jedini. 

Komentar Marijane Petir na tu objavu bio je: 'Zaklela se zemlja raju da se tajne sve otkrivaju'. 

Beljak: Nisam se ja nudio ORaH-u, već je Holy mene zvala 

- Nisam se ja nudio ORaH-u već me je nazvala Aleksandra Kolarić i spojila s Mirelom Holy koja je meni ponudila mjesto na izbornim listama. Cijenim gospođu Holy, ali ja sam HSS-ovac u duši te sam joj se lijepo zahvalio na tome - kazao je za N1 Krešo Beljak

Podsjetimo, Beljak je objavio kako je odlučio privremeno udaljiti iz HSS-a oko 100 članova, među kojima su najzvučnija imena koprivničko-križevački župan Darko Koren i europarlamentarka Marijana Petir, zbog opstrukcije predizborne kampanje, koja je onemogućila HSS da kao dio Narodne koalicije postigne daleko bolji rezultat, više od pet mandata koliko su osvojili. 

Marijana Petir mu je ekspresno odgovorila putem svog Facebook profila. Ustvrdila je da se njezinom suspenzijom želi onemogućiti njezina kandidatura na unutarstranačkim izborima. Beljaka je pritom zatražila da prizna svoju odgovornost za neuspjeh na izborima i da ostavku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a