Obavijesti

News

Komentari 71

'Beljak se ponaša autokratski, želi da se klekne pred njega'

'Beljak se ponaša autokratski, želi da se klekne pred njega'
1

Činjenica je da sam se protivio promjeni smjera stranke, i potpisivanju koalicije s SDP-om, iznio sam javno stavove, no to nisu bili samo moji stavovi, rekao je Koren

VIDEO

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u srijedu je objavio kako je odlučio privremeno udaljiti iz HSS-a oko 100 članova, među kojima je i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Koren je o svojoj suspenziji, Kreši Beljaku i stanju u HSS-u govorio gostujući u Dnevniku televizije N1.

- Sve što o tome znam, znam iz medija. Sreo sam ga i u jednoj TV emisiji, kada sam shvatio da sam suspendiran, ali dok ne dobijem službenu obavijest, ja ne smatram da sam suspendiran - rekao je Koren.

 Smatra i da izborni rezultat nije razlog za ovakav potez.

- To je jedna proizvoljna ocjena koja se ne temelji ni na čemu. Ja sam predsjednik organizacije koja primjerice ima 25 svojih općinskih organizacija. U nekima je lista Narodne koalicije postigla dobre, u nekima loše rezultate. Ako sam odgovoran za one gdje je rezultat bio loš, onda sam i tamo gdje je bio bolji. Dakle, to nije kriterij, niti argument. To je proizvoljna ocjena koja se temelji na diskrecijskom pravu predsjednika da odlučuje o sudbinama svih nas -  kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- 25 godina sam u politici i stranci, ne pamtim takvo autokratsko ponašanje i želju za tim da netko klekne pred nekog - dodao je, no kaže da ga cijela situacija ne može odbiti ili obeshrabriti od toga da se bavi politikom.

- Ja nisam u HSS ušao radi Kreše Beljaka. Ne pada mi na pamet svoj stranački put projektirati na osnovi odnosa s Krešom Beljakom. Nije puno ljudi izašlo iz HSS-a, poznato je da je Branko Hrg zbog svojeg nezadovoljstva oko sporazuma s SDP-om učino taj korak, no ja nisam i neću.

- Činjenica je da sam se protivio promjeni smjera stranke, i potpisivanju koalicije s SDP-om, iznio sam javno stavove, no to nisu bili samo moji stavovi, nego stavovi doneseni na županijskom odboru HSS-a moje županije, gdje sam ja predsjednik, jednoglasno. Dakle, ja sam prezentirao stavove članstva, i sada zbog toga snosim odgovornost - ispričao je Koren.

- Odluka Beljaka nadilazi ovlasti koju bi predsjednik sebi trebao stavljati kao teret, mislim da se o tom pitanju treba raspraviti na Glavnom odboru, ali najprije ukinuti suspenzije i prekinuti trenutačni period u HSS-u koji ostavlja žučan trag.

- Ostat ću na putu na kojem sam bio do sada, moj pogled je prema desno, ali ne razmišljam o odlasku iz HSS-a niti odlasku u HDZ. Želim demokratski djelovati u HSS-u - stav je Korena, koji kaže i da je sam odlučio iznijeti svoju kandidaturu za šefa stranke, "nakon što je vidio da mnogi koji su na čelnim pozicijama u HSS-u nisu ništa pametniji, bolji ili uspješniji od njega", pa smatra da bi vlastitim angažiranjem mogao vratiti stabilnu situaciju u stranci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS