Obavijesti

News

Komentari 30

"Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika"

"Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika"
1

Upitan za stav o mogućnosti da se Bernardić kandidira za gradonačelnika Zagreba, Komadina je rekao da predsjednik stranke ne treba biti kandidat za to

VIDEO

Predsjednik županijskog SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak odgovarajući na novinarska pitanja da nema potrebe za osnivanjem sindikata u SDP-u te da smatra da predsjednik SDP-a Davor Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Komadina je na novinarski upit kako komentira osnivanje sindikata u SDP-u te bi li se učlanio u takav sindikat, kazao da je politička stranka, pogotovu socijaldemokratska, posve specifičan pravni subjekt glede radno-pravnih odnosa te da osobno ne vidi potrebu da se osniva sindikat.

Rekao je da postoji čitav niz radnih mjesta, koja su dužnosnička u smislu izbora na određene pozicije, i mogu se profesionlizirati, ali što dalje, pitao je. „Vi ga izabrete i stavite na plaću,  istekne mandat ili ga razriješite i što sada?“, upitao je Komadina.

„Što se te incijative tiče, kao i nekih drugih događanja, mislim da se svi oni koji pristupaju javnom poslu u bilo kojem dijelu, ali i svaki čovjek u svome postupanju, moraju držati 3M karakteristike,“ te pojasnio: "mora imati mozga, morala i muda.“

Upitan za stav o mogućnosti da se Bernardić kandidira za gradonačelnika Zagreba, Komadina je rekao da predsjednik stranke ne treba biti kandidat za to.

„Moj je stav da predsjednik stranke nije i ne treba biti kandidat, makar je to treća funkcija formalno ili četvrta, ovisi kako se gleda, u državi, kada bi se gledalo hijerarhijski po dužnosničkim mjestima. No, mislim da ima puno posla u stranci, u pripremi stranke za sve vrste izbora koji nam slijede, a slijedi nam cijeli ciklus i lokalni izbori, parlamentarni, predsjednički, europski, u tijeku je konsolidacija stranke,“ rekao je Komadina.  Dodao je da je Bernardić izložen velikom nagovaranju dobrog dijela zagrebačke SDP-ove scene i određenih viđenih SDP-ovaca.

SDP, rekao je, ima dovoljno jakih kandidata i puno viđenih ljudi, pola saborskih zastupnika i pola članova Predsjedništva stranke je iz Zagreba. „Mislim da je dužnost naših kolega kojima je stranka dala, da daju stranci, da se u ime stranke i građana  kandidiraju u Splitu, Zagrebu, Osijeku, Čakovcu , Puli…,“ rekao je Komadina.

Na pitanja novinara Komadina je odgovarao nakon redovite tjedne konferencije za novinare u županijskoj upravi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..