Obavijesti

News

Komentari 48

Bez naljepnice: Horvatinčić se parkira na mjestu za invalide

Bez naljepnice: Horvatinčić se parkira na mjestu za invalide
3

Auto s kojim je, bez naljepnice stao na mjesto za invalide, Horvatinčić je registrirao na svoju tvrtku. U Zagrebparkingu su nam rekli da Horvatinčić naljepnicu nikad nije zatražio

VIDEO

Ja sam invalid koji je na kemoterapiji od 180 dana, imam izrezan dio potkoljenične kosti i ugrađen implantat. A jesam li invalid i imam li valjanu naljepnicu za invalide na vozilu, to provjerite u Gradu Zagrebu, “odrezao” nam je kontroverzni poduzetnik Tomislav Horvatinčić.

Nazvali smo ga za komentar nakon što je u redakciju 24sata stigla fotografija čitatelja na kojoj se vidi kako je njegov crni Land Rover 31. siječnja u 11 sati parkiran baš na mjestu za ljude s invaliditetom u Samoboru. Auto je, kaže čitatelj, vozila neka žena, a iako su bila tri slobodna mjesta za parkiranje, ona je odlučila parkirati baš na mjestu za invalide. S obzirom na to da nas je Horvatinčić uputio na Grad Zagreb, počeli smo kod nadležnih gradskih tijela provjeravati ima li Horvatinčić pravo parkirati na mjestima za osobe s invaliditetom. I otkrili da nema ni naljepnicu za invalidnost ni rješenje o znaku pristupačnosti koji izdaje zagrebački Gradski ured za promet.

– Uvidom u naše evidencije nismo utvrdili da je izdana oznaka znaka pristupačnosti za Tomislava Horvatinčića. Grad Zagreb izdaje znakove pristupačnosti fizičkim osobama temeljem Pravilnika o znaku pristupačnosti koji donosi Ministarstvo zdravlja. A da bi se steklo pravo na znak pristupačnosti s rješenjem o tjelesnom oštećenju, potrebno se obratiti u Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te zatražiti novi nalaz i mišljenje radi ostvarivanja prava na znak pristupačnosti – odgovorili su nam iz Gradskog ureda za promet. Napomenuli su da podnositelj zahtjeva mora priložiti original novog nalaza i mišljenje o tjelesnom oštećenju, fotografiju 3,5x4,5 centimetra i 70 kuna državnih biljega. U Zagrebparkingu su nam također potvrdili da Tomislav Horvatinčić nikad nije zatražio naljepnicu niti dostavio rješenje o znaku pristupačnosti temeljem koje se ona dobiva.

U Gradu Samoboru, pak, kažu, da ne izdaju ni naljepnice ni znak pristupačnosti, a svatko tko već ima izdan znak pristupačnosti ima pravo besplatno parkirati na obilježenim mjestima za osobe s invaliditetom. Ako je to mjesto slučajno zauzeto, imaju pravo besplatno stati na prvo slobodno mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tvrdio da je teško bolestan, ima alergiju

Na suđenju za nesreću na moru u kojoj je poginuo talijanski bračni par, obrana Tome Horvatinčića isticala je da se liječi od karcinoma kostiju, da je bolestan i na jakim lijekovima. No, u liječničkim nalazima koji su dostavljeni sudu stoji da je Horvatinčić samo alergičan, i to na brezu, lješnjak i ambroziju.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor