Obavijesti

News

Komentari 14

BiH: Beba preživjela ugriz poskoka, spasila je majka

BiH: Beba preživjela ugriz poskoka, spasila je majka
5

Zmija je 15-mjesečnu djevojčicu napala u dvorištu kuće kod Posušja. Majka je kćer uzela u naručje i brzo je odvela liječniku gdje su joj dali protuotrov

VIDEO

Izabela je sjedila na tlu pred kućom i držala u ruci tikvicu, kojom se igrala. Odjednom se začuo strašan vrisak. Mama Danijela ostavila je brzo tromjesečnu kćer, koju je dojila na krevetu, i izjurila iz kuće, prepričala je još vidno uzrujana baka Anica.
U subotu malo poslije 15 sati poskok je ugrizao djevojčicu iz zaseoka Posuškoga gradeca u Bosni i Hercegovini. Na 15-mjesečnu Izabelu pazile su baka i mama, ali nisu stigle spriječiti napad zmije otrovnice. 
Dotrčavši do uplakane kćeri, majka je  vidjela zmiju, koja se uvukla u rupu na zidu stubišta. Briznula je u plač te uzela djevojčicu u naručje i potrčala na cestu. Baka kaže da je tad bila naišla susjeda automobilom. Odvezla ih je u posuški Dom zdravlja. Stigli su za desetak minuta. Malu Izabelu primio je i pregledao dežurni liječnik Mijo Jović. Djevojčicu su potom kolima hitne pomoći prevezli u bolnicu u Mostaru gdje su joj dali protuotrov.
Otrovnica je dijete ugrizla za jagodicu lijevoga kažiprsta i opet se uvukla u rupu u zidu.
- Gledali smo hoće li izaći, ali ništa. Tek sutradan, oko dva sata poslijepodne, dok sam sa susjedom sjedila u kući, došla je druga susjeda i pozvala nas da vidimo  zmiju, koja je virila iz one iste rupe. Tiho smo, da nas ne primijeti, uzele drvene štapove. Susjeda Marica hrabro je prišla i drvetom prignječila zmiji glavu - kroz suze kaže baka zahvaljujući liječnicima koji su joj spasili unuku.
U Domu zdravlja Posušje liječnici su rekli kako je mamina brza reakcija bila presudna što je Izabela živa. Djevojčica se oporavlja, a mještani su u strahu i ne mogu se načuditi otrovnici među ljudima u ovo doba godine.
Vodeći hrvatski stručnjak za zmije i docent na zagrebačkom PMF-u,  Zoran Tadić, kaže da je granična temperatura za zimski san poskoka oko 18 stupnjeva, tako da zbog visokih temperatura zraka nije čudno što se zmija pojavila u ovo doba godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"