Obavijesti

News

Komentari 94

Bijeli Uskrs: Blokirane dionice cesta, olujni vjetar na Jadranu

Bijeli Uskrs: Blokirane dionice cesta, olujni vjetar na Jadranu
4

Prema podacima DHMZ-a, u osam je sati ujutro snijega bilo na četiri meteorološke postaje, a snijeg se mjestimice očekuje i u ponedjeljak te utorak, najviše u Lici

VIDEO

Promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u gorskim predjelima s malo snijega. Oborine se češće očekuju u Dalmaciji, stoji u vremenskoj prognozi za cijelu zemlju na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Poslijepodne i potkraj dana na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima očekuje se djelomično razvedravanje. Vjetar će biti povremeno umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura. Očekuje se najviša dnevna temperatura zraka većinom od 5 do 10 stupnjeva, a na Jadranu i do 13 °C. 

Prema podacima DHMZ-a, u osam je sati ujutro snijega bilo na četiri meteorološke postaje. 

U Begovom su Razdolju preko noći pala četiri centimetra snijega na već postojećih 19 centimetara. U Pargu pored Čabra pala su tri centimetra snijega, a na Sljemenu jedan centimetar. Na Zavižanu je snijeg počeo lagano padati tek jutros, baš kao i u Delnicama te na području Nacionalnog parka Risnjak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bijeli Uskrs osvanuo je i u cijelom Zabiokovlju s temperaturom koja se kretala oko nule i visinom snijega od petnaestak centimetara u zabiokovskim selima. Snijeg je sa kišom počeo padati u noćnim satima sa subote na sam Uskrs na visini iznad 400 metara. Na višim predjelima i biokovskim padinama iznad tisuću metara snijega ima tridesetak centimetara. Na najvišem biokovskom vrhu Sv. Juri (1762 m) kako su nam rekli dežurni tehničari sa HRT odašiljača, novog snijega palo je blizu jedan metar, a novi nanosi su uz stari snijeg i do tri metra. Temperatura zraka spustila se na minus 4 stupnja Celzija. 

HAK: Prilagodite brzinu uvjetima na cesti

Hrvatski autoklub izvještava da je zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Posedarje i tunela Sveti Rok. Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, u oba smjera i dionica Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene te DC 54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika, i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na mostu Rječina, a slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Dalmacije.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Opasnost od olujnog vjetra

Za sjeverni i srednji Jadran te šire splitsko područje Meteoalarm je objavio narančasto upozorenje što u biti znači da su vremenski uvjeti na tom području opasni. Na tim se područjima očekuju olujni udari vjera i do 120 kilometara na sat. 

Meteoalarm

U ponedjeljak i utorak još snijega?

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme bi i sutra te prekosutra trebalo biti promjenjivo, a u istočnim i južnim predjelima i pretežno oblačno. Ponegdje će biti i malo kiše, u višim predjelima snijega. Na sjevernom će Jadranu biti barem djelomice sunčano. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a